A D A M   S.
contactpersoon
voor meer info:
mirjam-sos@hotmail.com
+31 (0)23-7503220
 Bereikbaar tot 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/05/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 42 cm hoog en 8,2 kg.
Uiterlijk
Wit/lichtbruin, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Haarlem, in een opvanggezin met kinderen en een andere hond.
Karakter
Lieve, sociale hond die in Spanje al wat langer bij een opvanggezin verbleef waar andere honden en katten aanwezig waren.
ADAM is een ontzettend lief en aanhankelijk hondje. Hij is in het begin wat schuw en voorzichtig, vooral met kinderen en mannen. Maar gelukkig is hij ook erg nieuwsgierig en als je rustig bent, komt hij vanzelf bij je snuffelen en kennis maken. Hij luistert ontzettend goed naar zijn naam en is heel volgzaam. Hij zoekt bevestiging; kijkt steeds even naar zijn opvangmama en legt de snuit in haar hand.
In veilige gebieden kan hij gemakkelijk los. Hij heeft geen jachtinstinct en kan prima met alle soorten en maten honden opschieten. Met hondjes die even groot zijn kan hij heerlijk spelen en rennen. Hij heeft 1x per dag een langere wandeling nodig waar hij lekker los kan rennen en spelen in een veilige omgeving.
Hij is te mager en eet niet veel droge brok. Doe je er wat rijst, pasta of blikvoer door, dan eet hij veel beter. Het opvanggezin geeft hem nu meerdere keren per dag eten, totdat hij wat reserve heeft opgebouwd. Hij heeft totaal geen voernijd.
ADAM heeft op dit moment wat moeite met autorijden, hij gaat kwijlen en wordt misselijk. We gaan kijken hoe dit op lange termijn gaat. Het kan op dit moment nog de stress zijn.
ADAM kan prima een tijdje alleen thuis zijn, samen met de andere honden in het opvanggezin. Hij is altijd los in de huiskamer, ook in de nacht. Hij speelt wel, maar sloopt niets. Een bench is voor hem niet nodig. Hij is erg rustig in huis en blaft niet veel.
ADAM heeft een lieve en vertederende uitstraling met zijn roze neusje en goudbruine oogjes. Als je zijn vertrouwen hebt gewonnen, knuffelt hij je erg graag en kan hij er volop van genieten om bij je te liggen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van ADAM in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ADAM is een heerlijk hondje wat prima luistert en graag met je optrekt. Hij past niet in een druk gezin met jonge kinderen. Wanneer hij in een rustige omgeving gewend is, kan hij prima bezoek met kinderen aan, als de kinderen hem even tijd gunnen om te wennen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden ADAM is de broer van Vera die bij een eerder transport al naar Nederland is gekomen en die ondertussen is geadopteerd.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG