A D E L I N A   S.
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 11.00 en 18.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/04/2013
Schouderhoogte
Middelmaat: 49 cm hoog en 15 kg.
Uiterlijk
Tricolor (bruin, wit en grijs/zwart), halflangharig vacht
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
ADELINA is een ontzettend lieve hond met een gouden hart, ze is sociaal naar alles en iedereen. Ze is meer op mensen gericht dan op honden en houdt ervan om bij mensen in de buurt te zijn.
ADELINA is een hond die snel leert, zo luistert ze naar de basiscommando's en bij het zien van haar riem gaat ze keurig netjes op de mat bij de deur zitten wachten. Buiten aan de riem kan ze nog wat trekken, maar is hierin goed corrigeerbaar. Op straat is ze voor niets bang, wel zoekt ze op straat steun bij de andere hond van het opvanggezin door bij haar in de buurt te blijven lopen. Wanneer zij alleen mee gaat wandelen, komt ze wat schichtiger over.
Ze heeft veel energie, is gek op wandelen en spelen met een balletje of stok, haar energie moet ze dan ook goed kwijt kunnen.
Naar andere honden toe is zij sociaal; wanneer zij buiten een andere hond tegenkomt snuffelt zij even en loopt dan weer door. Het contact met de hond in het opvanggezin verloopt vanaf het begin heel goed, ze accepteren alles van elkaar. ADELINA is heel sociaal naar de andere hond toe. Op katten op straat reageert zij niet.
Naar vreemde mensen en bezoek toe is ze aanhankelijk, stapt op iedereen kwispelend af om aangehaald te worden, wel tast ze van tevoren even de desbetreffende persoon af. Ze is een gevoelige hond die stemmingen en sfeer lijkt aan te voelen. Bij je stem iets verheffen kan ze angstig reageren door in elkaar te kruipen.
In huis is zij rustig, 's nachts slaapt zij los in de woonkamer en hoor je haar niet. Wel probeert ze wanneer zij de kans krijgt 's nachts in bed te kruipen, omdat ze graag bij je in de buurt wil zijn. Maar ook hier is ze corrigeerbaar in.
ADELINA is vanaf het begin zindelijk. Zij doet alles buiten op gras, steen, aarde en zand, maakt niet uit.
Zij kan goed een paar uurtjes alleen thuisblijven. Als zij alleen is loopt zij los door het gehele huis en dat is geen enkel probleem, wel is ze dan samen met de andere hond in het opvanggezin.
ADELINA is een makkelijke eter, ze is niet super voedingsgericht en heeft geen baknijd.
Tijdens het auto rijden zit ADELINA op de achterbank en zie je haar naar buiten kijken of gaat ze slapen.
ADELINA een enorme lieve en leuke hond, een maatje voor het leven. Echt een lot uit de loterij die een gouden mand verdient bij energieke mensen die houden van wandelen en spelen met haar.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
ADELINA is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden ADELINA werd door onze vrienden van La Protectora uit de perrera La Bolgachina van Oviedo gered.
Kosten: € 235,-- gift + € 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG