A L B A   VI
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372
  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 08/05/2013
Schouderhoogte
Kleine hond: 29 cm hoog en 4,7 kg.
Uiterlijk
Beige met wat wit, ruwharige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Kapellen (België, ten noorden van Antwerpen), in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
ALBA was bij aankomst heel erg onder de indruk van de nieuwe omgeving, de nieuwe mensen en de drukte om zich heen. Ook net aangekomen in het opvanggezin was ze schichtig, al was ze wel geďnteresseerd en hield ze alles in het oog vanuit haar veilige plekje; een open bench in een wat rustiger hoek van de woonkamer. In het opvanggezin zijn er ook 8 (lieve) honden waarvan enkele tot meer dan 10 x haar gewicht, je zou voor wat minder een beetje voorzichtig zijn.
Na een paar dagen had ALBA het allemaal bekeken en nu loopt ze vrolijk rond. Ze is slim en weet heel goed dat de weg onder de stoelen en tafel door veilig is tegen grote poten en dat een plekje op de bank hoog en veilig is. Ze geniet van aandacht, ze wordt graag geaaid en haar staartje draait als een propeller wanneer ze wordt aangesproken. Als ze op schoot is gaat ze lekker tegen je aanleunen en laat af en toe een goedkeurend kreuntje horen. Ook geeft ze een kusje op je neus om haar genegenheid te tonen.
‘s Morgens is het een groot feest en ook wanneer je even bent weggeweest. ALBA vertoont geen verlatingsangst, ze gaat rustig liggen slapen tot je terug komt. Het is natuurlijk niet de bedoeling om haar dagelijks urenlang alléén te laten, daar zou ze niet gelukkig mee zijn. ALBA is, alhoewel rustig in huis, een alert hondje, dat waaks reageert op geluiden van buitenaf. Ze is hier onmiddellijk goed in te corrigeren door sussende woorden, maar zou in een luidruchtige flat wanneer ze alleen thuis is misschien last kunnen veroorzaken. Ook bezoek zal ze - heel moedig met haar 29 cm en op veilige afstand onder de tafel - vertellen dat ze die nog niet kent en wachten op goedkeuring van de baasjes om contact te zoeken. Inbrekers, wees gewaarschuwd!
ALBA is zindelijk en slaapt lange nachten (in het opvanggezin van 23 tot 8 uur).
ALBA heeft geen probleem met trappenlopen. In het opvanggezin gaat ze af en toe via een open trap zelfstandig op onderzoek uit op de bovenverdieping.
Zodra ze buiten is, verandert de houding van ALBA. Met het staartje omhoog gaat ze parmantig op onderzoek en loopt ze vrolijk mee. Muisjes in de tuin kunnen beter verhuizen, ALBA raakt door haar formaat in de kleinste hoeken om ze op te sporen. Een echt terriërtje.
Kortom: ALBA is een lief klein, wat fragiel en wat schichtig hondje dat in huis van gezelligheid houdt, maar dat graag een tuintje tot haar beschikking heeft (opgelet dat de omheining geen te grote openingen vertoont wegens het kleine formaat van ALBA) en geniet van wandelingen, vooral in de vrije natuur waar ze naar hartenlust kan huppelen en snuffelen. We denken dat ze in drukke stadsomgeving wat angstig zou zijn. Of ALBA ooit zal kunnen loslopen is nog onduidelijk. Haar muisjespassie laat enig jachtinstinct vermoeden.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
We zoeken voor ALBA een gezellige, niet enerverende omgeving waar ze veel liefde en alle goede zorgen krijgt. Gezellig kroelen op de bank, een tuintje om wat te ravotten, en wandelingen om op onderzoek te gaan. Kleine kinderen die af en toe op bezoek komen zijn geen probleem, maar een gezin met eigen kinderen die dan regelmatig druk bezoek krijgen van andere kinderen die niet gewend zijn aan een fragiel hondje, is denken wij minder geschikt voor ALBA.
ALBA is geen hondje om standaard dagelijks urenlang alleen te laten, hiermee zou ze niet gelukkig zijn. Een ander, niet te groot, sociaal hondje in het gezin is geen probleem, maar niet noodzakelijk.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. ALBA is wat terughoudend/angstig bij groot formaat honden. ALBA reageerde in Spanje vriendelijk op katten. Er zijn geen katten aanwezig in het opvanggezin in België. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden  
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG