A L E P O U
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/07/2017
Schouderhoogte
Klein hondje: 32 cm hoog en 7 kg.
Uiterlijk
Tricolor , halflangharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

De kleine organisatie APACA (Asociación Protectora de Animales del Camino) helpt verlaten en gedumpte honden die zich bevinden op de route van de Camino de Santiago in de provincie Galicia. Ze vangen deze hondjes op, geven ze de nodige medische zorgen en zoeken een nieuwe thuis voor ze. Het asiel in Santiago de Compostella, Refuxio de Bando, werkt nauw samen met deze organisatie en helpt mee om voor deze hondjes een thuis te vinden. Zo komen ook enkele hondjes van APACA via onze samenwerking met asiel Refuxio de Bando mee op transport.
Verblijfplaats
Doorwerth, in een opvanggezin.
Karakter
ALEPOU en zijn broertje LYKOS lijken wel een eeneiige tweeling. Ze zijn als "me and my shadow": alles doen ze samen. Samen zijn ze zindelijk, lopen ze aan de riem, eten en drinken ze uit 1 bak, liggen ze in 1 mand, slapen ze in 1 bench. Alles samen. Samen spelen, bij opvangmama en -papa op schoot of op de bank, samen de opvangouders uitdagen om te spelen. Samen puberstreken uithalen. Is de één eventjes uit zicht, dan wordt de ander meteen zenuwachtig en onrustig. Ze zijn dolgelukkig als ze elkaar weer hebben gevonden.
Er is maar een heel klein verschil tussen beide broertjes: ALEPOU is wat donkerder van vacht, durft ietsje meer dan LYKOS en heeft de meeste honger van de twee.
Het lopen aan de riem gaat zonder trekken samen in de pas, de staartjes kwispelen dezelfde kant op. In een veilige omgeving kunnen ze al loslopen, ze houden de opvangouders goed in de gaten en komen gelijk aanrennen als er gefloten wordt.
Ze kunnen goed mee in de auto, ze gaan alleen nog niet vrijwillig in de bench, hier moeten ze wel in getild worden, daarna gaan ze rustig liggen.
In huis zijn ze rustig en liggen ze vaak onder tafel om alles rustig in zich op te nemen. ALEPOU en LYKOS blaffen alleen als er iemand onverwachts binnen, of op hun terrein komt, maar zijn snel te corrigeren. Ze hebben geen jachtinstinct, maar vinden het wel leuk om vogels die op de grond zitten even op te jagen. Voor katten hebben ze wel ontzag, ze jagen er niet achteraan.
ALEPOU en LYKOS hebben een heel zachtaardig karakter en een stemverheffing doet ze al ineen krimpen van angst. Bij een lieve rustige stem zijn ze weer dolgelukkig. Ook zijn ze wat bang voor harde stemmen en drukke kinderen.
De opvangouders hebben een paar pogingen gedaan om ze te scheiden en dit was totaal geen succes. Dus we hopen dat ze samen een huisje vinden, want het zal heel moeilijk zijn om deze twee broertjes te scheiden.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ALEPOU en zijn broertje LYKOS in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ALEPOU zoekt een huisje wat hij samen met zijn broertje LYKOS mag blijven. Een huisje waar het niet te druk is en waar ze niet te lang alleen hoeven te zijn. Hij droomt hier dagelijks van.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden ALEPOU en LYKOS kwamen samen naar Nederland. Tot aan hun grote reis verbleven ze bij een Spaans opvanggezin.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG