A L I   G.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/06/2016
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 60 cm hoog en 18 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Natasha in een oude bekende van S.O.S. Strays. Al jaren redt zij hier en daar een zwerfhond of een gedumpte nest pups in de omgevingvan Kifissia en zorgt voor medische zorg en nodige entingen en dergelijke. De hond/pup vindt dan na zoektocht, een thuis in Griekenland, reist naar Duitsland of zoals hier, naar Nederland of BelgiŽ via S.O.S. Strays.
Verblijfplaats
Beverwijk in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter
ALI 'de wervelwind', is een, vriendelijke, jonge hond met heel veel energie. Hij is ontzettend snel afgeleid, hij wil alleen maar spelen, rennen, snuffelen. Hij luistert redelijk, behalve aan de riem; dan trekt hij nogal. Het opvanggezin probeert hem dit af te leren, maar omdat er veel honden in de roedel zijn, is dit best moeilijk.
In huis kan hij na voldoende beweging lekker rustig in zijn mand gaan liggen. 's Nachts verblijft ALI in de bench, omdat er katten in huis zijn. Hij krijgt ook zijn eten daar vanwege zijn baknijd.
Hij komt graag zijn aaitjes halen maar is geen bankhanger, hij ligt liever in zijn mand. ALI is zeer sociaal, maar kan beter niet bij te jonge kinderen; hij is nogal flink en druk.
Hij gaat prima mee in de auto naar het park waar hij op veilig terrein heerlijk zijn gang kan gaan. Als je hem roept, komt hij meestal snel naar je toe voor wat lekkers. ALI geniet van ravotten met zijn vrienden of in zijn eentje, als hij maar kan rennen.
ALI heeft jachtinstinct maar met loslopen gaat het tot nu toe goed. ALI ziet kleine dieren die vlug wegschieten of fladderen wel als prooi.
ALI kan 3 uurtjes alleen zijn, dit in bijzijn van de andere honden, hij verblijft dan in de bench.

Klik hier om een filmpje te bekijken van ALI in het opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ALI heeft baasjes nodig die hem veel beweging kunnen geven. Baasjes die begrijpen dat deze jonge hond niet genoeg heeft aan een blokje om!.Een cursus gehoorzaamheid is ook aan te raden. ALI is een slimme hond, die consequente baasjes nodig heeft om hem op een vriendelijke manier te corrigeren.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal. ALI kan niet met katten, vogels, kippen, cavia's en/of konijnen.
Bijzonderheden ALI is zwervend op straat gevonden door een meisje dat vervolgens maanden voor hem heeft gezorgd op een kleine flat, in de hoop een goed thuis voor hem te vinden. Helaas lukte dit niet en heeft ze hem uiteindelijk noodgedwongen naar een asiel gebracht zodat hij niet meer de straat op hoefde. Vanwege zijn lieve en gemakkelijke karakter dachten zijn Griekse verzorgers dat ALI het heel goed zal kunnen doen als Nederlandse/Belgische huishond en is hij naar hier gekokmen voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG