A L I   G.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/10/2015
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 60 cm hoog en 18 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharige, iets wollige vacht.
Herkomst
Griekenland, Athene

Natasha in een oude bekende van S.O.S. Strays. Al jaren redt zij hier en daar een zwerfhond of een gedumpte nest pups in de omgevingvan Kifissia en zorgt voor medische zorg en nodige entingen en dergelijke. De hond/pup vindt dan na zoektocht, een thuis in Griekenland, reist naar Duitsland of zoals hier, naar Nederland of BelgiŽ via S.O.S. Strays.
Verblijfplaats
Beverwijk in een appartement met andere honden, katten en vogels.
Karakter
ALI is een vriendelijke, zachtaardige, vrolijke jonge snuiter die graag bij zijn baasje in de buurt is. In de roedel is hij opgewekt, lekker actief, speels en conflict mijdend. Als hond alleen laat ALI zien dat hij het liefst bij zijn baasje is en zich graag laat uitdagen voor een balspelletje. In huis is hij rustig, met zo nu en dan zijn gekke vijf speelminuten waarin hij je kan uitdagen om met hem te spelen.
Met jonge kinderen is ALI heel zacht in het benaderen en hij nodigt kinderen uit om hem zachtjes over zijn rug te aaien. Het is heel grappig en vertederend om te zien hoe hij dat doet. Hij is verzot op aandacht en geniet er heel erg van, vooral als die aandacht voor hem alleen is.
Met de in het opvanggezin aanwezige (aan honden gewend zijnde) katten kan ALI het goed vinden.
ALI heeft jachtinstinct maar met loslopen gaat het tot nu toe goed. ALI ziet kleine dieren die vlug wegschieten of fladderen, zoals konijnen en fazanten in het park wel als prooi. Na wat aandringen lukt het wel om zijn aandacht weer op jou te richten. Hij is dan superblij als hij positief beloond wordt voor het luisteren. In het begin van de wandeling kan Ali nog wat trekken aan de lijn, is hij zijn energie kwijt dan loopt hij als een keurig opgevoed hondje met je mee.
De nachten slaapt hij heerlijk door, hij verblijft los in huis met de andere honden. Mee in de auto is voor hem geen probleem, hij gaat rustig liggen en afwachten waar de reis dit keer naar toe gaat.
ALI is zindelijk en sloopt niets in huis en kan 4 uurtjes alleen zijn mits hij daarvoor voldoende beweging heeft gehad.
Al met al is ALI een heerlijke lieve aanhankelijke knuffelbeer die graag bij zijn baasjes is.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ALI in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor ALI zoeken we baasjes die dagelijks een lekkere wandeling met hem maken waarbij hij kan spelen met soortgenoten of het baasje. Baasjes die hem met aandacht en zachte hand verder willen opvoeden. ALI heeft met zijn zachtaardige karakter het in zich zitten om een ideale kameraad voor het leven te zijn. Hij past zowel in een jong gezin als bij een ouder, actief gezin waar hij niet teveel uren alleen hoeft te zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal met alles en iedereen. ALI kan niet met kippen, cavia's en/of konijnen.
ALI heeft geen problemen met de (aan honden gewende) katten van het opvanggezin (klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen).
Bijzonderheden ALI is zwervend op straat gevonden door een meisje dat vervolgens maanden voor hem heeft gezorgd op een kleine flat, in de hoop een goed thuis voor hem te vinden. Helaas lukte dit niet en heeft ze hem uiteindelijk noodgedwongen naar een asiel gebracht zodat hij niet meer de straat op hoefde. Vanwege zijn lieve en gemakkelijke karakter dachten zijn Griekse verzorgers dat ALI het heel goed zal kunnen doen als Nederlandse/Belgische huishond en is hij naar hier gekomen voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG