A L O N
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 08/06/2016
Schouderhoogte
Kleine hond: 29 cm hoog en 7,4 kg.
Uiterlijk
Leverkleurig bruin, halflangharig.
Herkomst
Spanje, AvilÚs

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van AvilÚs te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel allÚÚn nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Leek, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
ALON heeft een wat trieste uitdrukking, maar is dat helemaal niet. Hij begint steeds meer te genieten van zijn huisleven met zijn honden vriendjes. Af en toe gaat hij zelfs lekker wild met ze spelen. ALON is nog wat onzeker, maar begint steeds meer los te komen; zodra hij vertrouwen in je heeft, ben je de liefste van de wereld en mag je hem heerlijk vertroetelen en zal hij je maatje zijn. Dat kost wel tijd. Je moet in het begin zeker wat geduldig zijn, en hem niet dwingen tot iets. Je stem verheffen is helemaal uit den boze, want ALON wordt daar nog onzekerder van en duikt in elkaar. De beste methode is belonend praten: goed gedaan Alon! (aai over zijn bol) heel knap ALON! Daar groeit hij van en zijn staartje maakt dan overuren. Als ALON mensen niet kent, kijkt hij eerst de kat uit de boom en houdt afstand. Ze moeten niet meteen op hem afduiken, maar ALON rustig naar zich toe laten komen.
ALON trippelt graag achter zijn opvangmama aan en houdt goed in de gaten of er iets lekkers te halen valt. Als er eten in de buurt is maakt hij bromgeluidjes en zegt hiermee, ik wil ook! ALON is dol op eten, maar dat moet wel gedoseerd worden, anders wordt hij een rond tonnetje. Hij is op dieet en krijgt gedosÚÚrd voer.
Hij kan na een wandeling heerlijk in de mand liggen met zijn twee hondenvriendjes en genieten van de zachte warme dekentjes die hij voorheen niet kende. Ook de bank is tegenwoordig een van de favorieten plekken, dan kan hij alles goed overzien.
ALON is met de juiste aanpak het makkelijkste hondje ooit. ALON zal nˇˇit bijten uit angst, hij heeft nog nˇˇit zijn tanden laten zien. Hij zal eerder weg lopen of in elkaar duiken! Hij kan je met zijn prachtige ogen heel diep aankijken of hij zijn hele verleden bij je neer wil leggen.
ALON slaapt in de bench i.v.m. met meerdere wisselende honden, maar dat is niet echt noodzakelijk, hij heeft nog nooit iets kapot gemaakt en is lief met alle honden. 's Morgens word je vrolijk begroet door dit mannetje en kijkt hij je dankbaar aan.
ALON is zindelijk.
Hij kan zichzelf prima bezighouden met een botje of speeltje, en kan enkele uren alleen zijn. Hij is geen blaffer. Hij heeft nu wel hondenvriendjes om zich heen.
ALON kan goed mee in de auto en staat al te springen als zijn opvangmama haar schoenen aantrekt. Hij gaat heel graag mee naar het bos, waar hij al los kan lopen. Hij let op waar je bent en als er gefloten wordt komt hij keurig terug en wordt dan beloond met een flintertje hondensnoep. Zoals het er nu uitziet heeft ALON geen jacht instinct. Fietsers, ruiters, wandelaars, daar wil hij soms heen, maar als je zegt Alon denk eraan! zal hij het niet doen. Honden die je onderweg tegenkomt laat hij met rust.
In principe past ALON in vele situaties, zolang het niet te druk voor hem wordt en hij uitwijkmogelijkheden heeft. ALON heeft wel duidelijke, consequente regels nodig in zijn opvoeding, dan is hij minder onzeker omdat hij weet wat je van hem wil. Je ziet iets van een terriŰr in hem, die hij nog niet helemaal laat zien! ALON maakt nog iedere dag voorwaartse stappen, en heeft soms de gekke vijf minuten, gaat dan heel hard rennen haha. Hij is echt een aandoenlijk hondje dat om liefde vraagt.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ALON.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ALON heeft zelfverzekerde baasjes nodig, die hem zekerheid en vertrouwen geven.Dan zal hij het liefste maatje zijn.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten. ALON verbleef in afwachting van de reis in een Spaans opvanggezin samen met een kat en dat ging prima.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden ALON is gered van dezelfde plek waar ook ALBA en ALONDRA vandaan komen. Zij reisden eerder naar Nederland en gelukkig kreeg nu ook ALON deze kans.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG