A L O N D R A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 05/05/2012
Schouderhoogte
Kleine hond: 34 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Beige/wit, ruwharige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Amersfoort, in een opvanggezin met een kind en een hond.
Karakter
ALONDRA is een lief en rustig hondje. ALONDRA ligt in huis graag in een mandje in de buurt van de mensen van het opvanggezin. 's Nachts slaapt zij het liefste op een stoel. Hoge plekken hebben haar voorkeur. ALONDRA komt, wanneer zij daar behoefte aan heeft, een aai en een knuffel halen. Optillen en op schoot zitten vindt ze nog wat spannend. Met een rustige benadering kan ALONDRA gekamd worden.
ALONDRA is helemaal zindelijk en buiten aan de riem uitlaten gaat heel goed. Wel vindt zij buiten andere honden en harde geluiden nog wat spannend. In het opvanggezin wordt hieraan gewerkt. ALONDRA kan daarom nog niet los lopen. Eerst zal zij wat meer vertrouwen moeten krijgen.
Met de andere hond in het opvanggezin wordt nog niet gespeeld. Wel vindt ze het fijn samen met hem te wandelen.
ALONDRA is vrolijk zodra er bezoek komt. Het kindje van 4 jaar vindt ze ook erg leuk.
ALONDRA vindt het heerlijk lekker in de tuin te lopen en snuffelen. Gras en planten zijn nog niet helemaal veilig voor haar, ze kauwt er graag op. Binnen het opvanggezin wordt hieraan gewerkt.
ALONDRA kan prima omgaan met geluiden en wat drukte in huis. Als ze rust wil, zoekt ze die zelf op.
ALONDRA kan samen met de andere hond in het opvanggezin al prima even alleen blijven.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor ALONDRA zijn wij op zoek naar mensen die begrijpen dat ALONDRA op sommige momenten nog wat ondersteuning nodig heeft en haar de gelegenheid en rust willen geven om te wennen.
ALONDRA kan prima als hondje alleen geplaatst worden maar de aanwezigheid van een andere hond vindt zij ook leuk.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden ALONDRA verbleef bij een Spaans gastgezin totdat zij naar Nederland kwam.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG