A M S T E L
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/10/2015
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 5 kg .
Uiterlijk
Tricolor, langharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

Adoptalo is een dierenbeschermingsorganisatie in Madrid die niet over een asiel beschikt. Ze werken met enkele opvanggezinnen en hebben de beschikking over een aantal rennen die ze huren op jaarbasis bij een dierenpension. Adoptalo haalt zijn honden vooral uit een dodingstation in Madrid waar ze veel absoluut plaatsbare honden redden. Adoptalo krijgt geen subsidies en moet rondkomen van sponsors en donateurs. Onze stichting heeft in 2010 met het jaarproject geld ingezameld voor Adoptalo.
Verblijfplaats
Schiedam, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
AMSTEL is een vrolijk, lief, aanhankelijk en makkelijk hondje. AMSTEL vindt kroelen heerlijk. In huis is hij rustig en ligt graag bij je in de buurt.
AMSTEL heeft in huis een enkele keer de neiging te markeren, maar met een correctie is dit goed op te lossen. Verder is hij geheel zindelijk en doet zijn behoeftes keurig aan de riem. Hij kan nog wel wat trekken aan de riem. Ook vindt hij buiten nog wel wat dingen spannend, waaronder mensen of voorwerpen die hij niet kent. Hij gaat dan blaffen. Autorijden is ook wat spannend maar hij laat het uiteindelijk over zich heen komen.
AMSTEL speelt graag met een balletje of een touw.
AMSTEL kan goed een paar uurtjes alleen thuis blijven, samen met de andere honden in het opvanggezin. 's Nachts slaapt hij in de bench.
AMSTEL luistert al aardig naar zijn naam en hij leert snel.
AMSTEL kan het zowel met reutjes als met teefjes goed vinden maar heeft niet per se een andere hond nodig.
AMSTEL wordt door zijn redders beschreven als een zalig hondje wat vriendelijk reageert op iedereen die hij ontmoet.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Gezien het karakter van AMSTEL kan hij zowel als hond alleen als bij andere honden geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal, zowel met reutjes als met teefjes.
Bijzonderheden AMSTEL werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG