A N D Y   I I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Pekingees
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 01/01/2005
Schouderhoogte
Klein hondje: 25-30 cm hoog.
Uiterlijk
Bruin/grijszwart, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Zuidoost Beemster, in een opvanggezin met andere honden.
Omschrijving
ANDY is een klein maar dapper hondje op leeftijd. Hij komt opgewekt over en is niet bang uitgevallen. Hij is vriendelijk naar mensen maar het is geen knuffelig schoothondje. ANDY is een zelfstandig hondje, ondernemend, nieuwsgierig en ook nog speels op zijn tijd. Eigenschappen die ook wel passen bij de Pekingees.
Omdat ANDY slecht kan zien en horen is het wel belangrijk dat hij rustig benaderd wordt. Bij onverwachte aanraking kan hij soms grommen, maar hij bijt niet. Als je hem eerst laat ruiken en dan rustig en zachtjes aait dan vindt hij dat prettig. Het is heel waarschijnlijk dat ANDY een kettinghondje is geweest wat leefde op een verlaten veld. Hij heeft altijd zichzelf moeten redden en kent nog weinig van een leven als huishondje.

Klik hier voor een paar filmpjes van ANDY in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat ANDY nog een fijne oude dag mag krijgen als huishondje, onder voorwaarde van optie adoptie *. Omdat ANDY slecht kan zien en horen denken we dat hij niet past in een gezin met (kleine) kinderen.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze hondjes alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in n van deze hondjes, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit: nog niet bekend
- Ogen: ANDY is niet helemaal blind maar hij ziet slecht.
- Gehoor: ANDY is niet helemaal doof maar hij hoort vrij slecht.
- Conditie: normaal, ANDY heeft geen hele lange wandelingen nodig.
- Mobiliteit: normaal voor zijn leeftijd
- Bloedtesten: geen afwijkingen.
Bij andere honden
Sociaal en nieuwsgierig. ANDY is totaal niet onder de indruk van grote honden.
Gedrag met katten onbekend maar dit kan getest worden.
Bijzonderheden ANDY werd in december 2017 naar het asiel gebracht. Hij werd gevonden zwervend op straat met een lang blauw koord om zijn nek. ANDY was niet gechipt. En van de vrijwilligers van het asiel herkende het hondje van jaren terug toen ze hem als een kettinghondje in een verlaten veld had zien staan. Mogelijk was hij nu losgebroken en aan het zwerven gegaan.
Kosten: 75,-- gift + 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in n van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG