A R I L   I I
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 11.00 en 18.00 uur


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Middenslag Poedel. Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 27/12/2009
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 35 cm hoog en 6 kg (nog te mager).
Uiterlijk
Witte, krulharige vacht. Momenteel geschoren.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Schiedam, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
ARIL wordt door zijn Spaanse redders beschreven als een zeer lieve, rustige en zachte hond. Slim en gehoorzaam. Hij is aanvankelijk wat verlegen, maar moet gewoon even wennen als hij vreemde mensen ontmoet.
ARIL is een schat van een hond, hij is nu al een tijdje in Nederland bij zijn opvanggezin en hij geniet met volle teugen.
ARIL is echt een mensenhond, hij hecht zich aan zijn tijdelijke familie, het liefst ligt hij ook bij hun op de bank, en s nachts gezellig achter op het bed.
ARIL is helemaal opgeknapt omdat hij nieuwe medicijnen heeft voor zijn hart, hij is vrolijk en als de andere honden spelen, gaat hij blij staan blaffen. Meedoen, nee dat is niet aan hem besteed, maar hij vindt het wel leuk!
Er zit geen kwaad in deze lieve poedel, hij heeft geen voedernijd, is zindelijk en is ontzettend lief!
Hij geniet van de wandelingen, gaat graag mee! Sinds korte tijd gaat hij ook enthousiast blaffen als zijn riem gepakt wordt en hij weet dat ze gaan wandelen.
Verder blaft hij eigenlijk niet, is heel rustig in huis aanwezig, een makkelijk en lief hondje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Wij zoeken voor ARIL adoptanten die hem een fijn thuis kunnen bieden, hij vindt het heerlijk om te wandelen, dit hoeven geen grote wandelingen te zijn.
Verder is het een heel rustige hond, hij zou zeker ook bij de wat oudere adoptant passen. Ook kan hij op een appartement wonen. ARIL kan als enige hond geplaatst worden, maar kan ook bij een andere rustige hond. Bij een jonge hond plaatsen wij hem liever niet, hij wilt echt niet meer spelen.
ARIL heeft een medische achtergrond, zie Special Care.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
Medisch:
ARIL heeft een licht vergroot hart waarvoor hij medicatie krijgt. Hij is helemaal nagekeken bij de dierenarts in Nederland, zijn bloed is onderzocht en er zijn fotos gemaakt van zijn hart.
De dierenarts heeft aangegeven dat ARIL nog een goede levensverwachting heeft, net als een andere hond van zijn leeftijd, mits hij natuurlijk zijn medicijnen elke dag krijgt: deze zal hij de rest van zijn leven moeten gebruiken.
Bij andere honden
Sociaal. ARIL verbleef in Spanje bij een gastgezin waar meerdere honden, groot en klein, aanwezig waren. ARIL kon goed met hen overweg, maar vertoonde nog geen speelgedrag.
Ook bij zijn opvanggezin in Nederland is hij heel sociaal tegenover andere honden.
Bijzonderheden ARIL werd gevonden op straat en naar de perrera gebracht. Hij was in een zeer slechte staat en had geen chip. Niemand heeft naar hem gevraagd. Gelukkig hebben onze vrienden van Adoptalo Madrid hem, na de verplichte wachttijd, uit de perrera gehaald en hem alle zorg gegeven die hij zo nodig had.
ARIL 's gebit is in Spanje schoongemaakt en gesaneerd: hij mist nu enkele snijtanden.
Kosten: € 50,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG