A R P A
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 11.00 en 18.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 05/01/2017
Schouderhoogte
Waarschijnlijk kleinblijvend.
Op 08/09/2017 met 8 maanden oud: 25 cm hoog en 5 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin met witte vacht, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Schiedam, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
ARPA wordt door haar Spaanse verzorgers beschreven als een zeer lief en zacht hondje. Ze is wat verlegen in nieuwe situaties maar wint meestal vrij snel aan vertrouwen. Hierbij kan zij de steun van andere honden goed gebruiken.
ARPA is echt een schat van een hondje, er zit geen kwaad in. ARPA toont, nu ze in Nederland is bij haar opvanggezin, steeds meer speels gedrag, ze speelt ook met de andere honden in het opvanggezin.
ARPA is nog wat terughoudend naar vreemde mensen, maar als je eenmaal haar vertrouwen hebt dan is het goed.
ARPA is helemaal zindelijk, voedernijd heeft ze niet.
ARPA gaat graag mee op wandeling als ze maar niet benaderd wordt door vreemde mensen, dat vindt ze nog wat eng.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ARPA is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden ARPA is gevonden op straat, waarschijnlijk achtergelaten door baasjes die haar niet meer wensten, samen met een ander hondje. Zij zijn naar de perrera van Madrid gebracht waar onze vrienden van Adoptalo haar weer uit gehaald hebben.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG