A S C O T T
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Beagle (mix)
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 1,5 jaar
Schouderhoogte
Kleine niddelmaat: 40 cm hoog en 15 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Huldenberg (BelgiŽ, 30 km ten oosten van Brussel) in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter
Voor ASCOTT is het leven een groot feest. Spelen, rennen, kwispelen, snuffelen, eten, knuffelen, slapen, ... Een blik in zijn richting volstaat om zijn kwispelstaart te activeren. Vriendjes met alles en iedereen, groot en klein. Daagt iedereen uit om te spelen: katten, honden, ezels, pony's, schapen (ook al zijn vooral de eerste en laatste categorie daar niet altijd van gediend). Luisteren... mja. Er zit een zekere mate van gehoorzaamheid in zijn beagle-kopje. Als je hem roept op een moment dat er niets speciaals te beleven valt, zal hij dan ook met volle enthousiasme op je komen afgestormd.
Het kleine neefje en nichtje van de opvangmama zijn helemaal gek op ASCOTT, en dat is wederzijds. ASCOTT zou goed passen in een gezin met kinderen, op voorwaarde natuurlijk dat die hem met respect behandelen.
ASCOTT heeft een hoog energieniveau en een zeer groot uithoudingsvermogen. In zijn opvanggezin kan hij 2 tot meerdere keren per dag, samen met de opvangmama, in een grote weide waar hij dan sprintjes kan trekken (liefst samen met zijn opvangbroer, maar ook gewoon op zijn eentje wanneer zijn opvangbroer even genoeg van hem heeft). De combinatie ruimte en een actief (honden-)speelkameraadje maken dat hij prima zijn energie kwijt kan. Als hij die ruimte en dat speelkameraadje niet zou hebben bij zijn toekomstige baasjes, dan zullen die baasjes zelf heel actief (dagelijks) met hem aan de slag moeten gaan. ASCOTT is ook gek op wandelen, en neemt zijn tijd om overal uitgebreid te snuffelen.
ASCOTT kan heel erg onder de indruk zijn van een luide stem. Zelf durft hij overigens ook wel af en toe zijn (luide) stem te laten horen, maar hij is zeker geen overdreven blaffer.
ASCOTT kan zonder probleem een paar uur alleen thuis blijven. Samen met de 2 andere honden blijft hij dan los in de woonkamer. ASCOTT is zindelijk en heeft nog nooit iets kapot gebeten (behalve zijn eigen knuffels, waar hij wilde trekspelletjes mee speelt met zijn opvangbroer). Ook al kan hij prima alleen blijven, hij is wel heel graag bij zijn mensen, hij is een echte gezinshond. In huis komt hij geregeld zijn opvangmama checken, en als die achter haar computerscherm zit, komt hij er af en toe gezellig bij staan, met zijn voorpoten op het tafelblad. Liefst zou hij dan op schoot kruipen, maar dat mag hij niet.
ASCOTT is een makkelijke eter.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Een tuin is voor ASCOTT erg belangrijk, liefst een tuin met leuke hoekjes om te snuffelen en waar al eens een rondje in kan worden gelopen. Aangezien ASCOTT zo sociaal en speels is met andere honden, zou een actief hondenvriendje wel heel leuk voor hem zijn.
(Noot van ASCOTT zelf: graag een plekje waar ik op schoot mag, en waar ik 's avonds mee in de zetel mag TV kijken, lekker knus op mijn mens of tussen mijn mens en de rugleuning)

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. ASCOTT kan NIET met katten.
Bijzonderheden ASCOTT had in Spanje een thuis, maar omdat hij mishandeld werd heeft de politie hem in beslag genomen. Nadat via justitie besloten was dat hij niet meer terug mocht naar zijn oude baasjes, hebben onze vrienden van Adoptalo hem overgenomen en nu is ASCOTT klaar voor een nieuw leven als huishond in BelgiŽ of Nederland.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier ťn in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG