A S H A   S.
contactpersoon
voor meer info:
mirjam@sos-strays.nl
+31 (0)23-7503220
 Bereikbaar tot 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef
Ras
Mix Labrador/Golden Retriever.
Leeftijd
± 26/07/2017
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk middelmaat.
Op 06/01/2018 met bijna 6 maanden oud: 48 cm hoog en circa 13,5 kg.
Uiterlijk
Zwart met iets wit, dikke kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Brunssum, in een opvanggezin met honden en katten.
Karakter
ASHA is een geweldig lieve pup die leergierig is. Ze ligt graag bij je en is zo goed als zindelijk. Ze is heel erg sociaal en zelfverzekerd, ze is nergens bang voor. Ze is erg speels. Ze eet goed en slaapt de hele nacht door. Ze houdt je in de gaten, maar is niet opdringerig. Ze is geen poezen gewend en reageert daar wat bang op. Met andere onzekere honden komt ze voor ze op en is ze een vredestichter.
Ze wil graag wandelen en gaat mooi voor je zitten, als je met de riem aankomt. Het is een geweldig lieve hond met een prachtig karakter.
ASHA zal het leuk vinden om nieuwe dingen te leren en samen op cursus te gaan.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ASHA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ASHA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden ASHA en haar broers en zusjes zijn gered van een eigenaar die zijn dieren zwaar verwaarloosde. De eigenaar wilde deze pups niet, en dreigde hen naar de rivier te brengen voor een verdrinkingsdood. Vervolgens hebben onze vrienden van Torres de moederhond en alle pups meegenomen naar het asiel. Een deel van het nest en de mama hebben in Spanje een thuis gevonden.
Het broertje RICKON S. en zusje MELI S. van ASHA zijn eerder al naar Nederland/Belgi gereisd en inmiddels allebei geadopteerd.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG