B A B O R
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 16/06/2015
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en 4,5 kg.
Uiterlijk
Wit, half/langharige vacht, na een trimbeurt beige/wit. BABOR verhaart nauwelijks.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met kinderen, een hond en een kat.
Karakter
BABOR wordt door zijn Spaanse redders beschreven als een erg lief, slim en gehoorzaam hondje dat dol is op aandacht van mensen en graag in de buurt is van zijn tijdelijke baasjes. BABOR is meerdere keren mee geweest in de auto en vertoont geen wagenziekte.
De beschrijving uit Spanje van BABOR komt helemaal overeen met zijn gedrag in zijn nieuwe opvanggezin. Hij vindt alle aandacht heerlijk, speelt graag met zijn tijdelijke vriendjes en vindt het heerlijk om mee te gaan naar het park. In het veilige park kan BABOR verantwoord los lopen en hij blijft keurig bij zijn opvangbaasje. Hij mag ontzettend graag met de andere honden achter een balletje aan gaan of eventjes lekker met hen de sloot in duiken.
Passerende honden, mensen en kinderen zijn voor BABOR geen enkel probleem, ze worden even bekeken, besnuffeld of totaal genegeerd. Op sommige grote honden kan hij weleens fel reageren maar dit komt sporadisch voor.
Ondanks zijn hoge knuffelgehalte en aandacht voor zijn baasje, is het voor hem wel belangrijk dat hij lekker hond mag en kan zijn. BABOR vindt het heerlijk om een maatje te hebben waar hij zich prettig bij voelt.
In huis is hij een fantastisch hondje, vraagt soms wel aandacht maar als hij een nee te horen krijgt is het ook goed. Is zijn opvangbaasje bezig dan vindt BABOR dat oké, is baasje in rust dan mag hij graag op schoot of naast haar met de andere honden op de bank liggen.
Tot nu toe heeft BABOR geen verlatingsangst laten zien, hij verblijft dan ook met meerdere honden en katten in huis die hier totaal geen last van hebben.
Soms kan hij op het balkon wat blaffen naar passanten en honden die hij buiten ziet. Een zachte stemcorrectie is alles wat hij nodig heeft om dit te stoppen.
BABOR verblijft vrij in huis zonder ook maar iets kapot te maken. Hij slaapt 's nachts heerlijk in zijn zachte mandje met de andere honden in de slaapkamer van het opvangbaasje, waar de deur altijd open staat.
Het complete plaatje: BABOR is een geweldig hondje dat zich welopgevoed gedraagt.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BABOR in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor BABOR zoeken we kandidaten die begrijpen dat dit kleine ventje een echte hond is. Die hem ook een leventje bieden waarin hij een echte hond kan zijn. BABOR heeft een behoorlijke energie dus een dagelijkse flinke wandeling met een spelmoment heeft hij echt nodig. Een hondenmaatje zou geweldig zijn voor hem; hij heeft duidelijk laten zien dat hij dit nodig heeft.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Bijzonderheden BABOR werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Over zijn voorgeschiedenis is niets bekend.
Op zijn profielfoto heeft BABOR een witte halflange tot lange vacht. Na een flinke trimbeurt (plukvacht) kwam er een beige/wit hondje te voorschijn. BABOR verhaart nauwelijks.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG