B A M B A
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2009
Schouderhoogte
Middelmaat: 58 cm hoog en 26,4 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit, dikke wollige vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Borgerhout (bij Antwerpen), in een opvanggezin met meerdere honden.
Omschrijving
BAMBA is een lieve sociale reu die al, zolang de vrijwilligers zich kunnen herinneren, in het asiel verblijft. Nooit is er iemand voor hem gekomen om hem een thuis te bieden. BAMBA is rustig en altijd blij met een beetje aandacht. Hoewel BAMBA nog geen 10 jaar is, heeft hij nu lang genoeg gewacht en wordt het tijd dat hij nu eindelijk zijn kans op een beter leven gaat krijgen.
BAMBA wandelt heel netjes aan de riem en kan ook los mee lopen met de vrijwilligers die hij kent. Autorijden is geen probleem voor hem. BAMBA is gek op eten. Het is wel een beetje oppassen dat hij niet te zwaar wordt. Verder komt hij wel fit en gezond over.

Klik hier voor een paar filmpjes van BAMBA in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat BAMBA nog een fijne oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze hondjes alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in n van deze hondjes, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit: BAMBA heeft een gebitsreiniging gehad waarbij tandsteen is verwijderd.
  Hij heeft al zijn tanden en kiezen nog.
- Ogen: Normaal voor zijn leeftijd
- Gehoor: BAMBA is een beetje doof.
- Conditie: goed
- Mobiliteit: BAMBA heeft cauda equina syndroom. Hij heeft hier tot nu toe nauwelijks last
  en geen pijn van. Bij verergering heeft hij (tijdelijk) een pijnmedicatie nodig zoals Meloxicam.
- Hart: goed
- Bloedtesten: geen afwijkingen.

Er werd bij BAMBA een vetbult verwijderd ter hoogte van de staart. Deze werd op kweek gezet en hieruit bleek dat de bult goedaardig was.
Bij andere honden
BAMBA leefde in een grote kennel met meerdere reuen en teven. Hij kon met alle honden goed overweg.
BAMBA werd getest met katten, hij had er geen interesse voor, zie filmpje.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden  
Kosten: 50,-- gift + 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in n van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG