B L A Y
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix type Boomer
Leeftijd
± 01/01/2008
Schouderhoogte
Middelmaat: 52 cm hoog en 28,7 kg (momenteel te zwaar)..
Uiterlijk
Wit/zwart gevlekt, dikke halflangharige vacht. Nu geschoren wegens geklitte vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Herent (Belgi) in een opvanggezin.
Omschrijving
BLAY is een lieve, rustige hond die sinds pup een thuis heeft gehad bij oudere mensen. Hij verbleef daar nog altijd maar deze mensen konden niet langer voor hem zorgen en daarom wordt er nu een nieuw thuis voor hem gezocht. BLAY heeft een basisopvoeding gehad, hij is zindelijk in huis en kan even alleen blijven zonder wangedrag te vertonen. BLAY is gewend aan bezoek van (klein)kinderen en gaat hier lief en rustig mee om.
BLAY is in Spanje meegeweest in de auto en heeft een bezoekje gebracht aan een hondenschool waar een gedragsdeskundige hem getest heeft. Het in de auto stappen vond BLAY een beetje eng, omdat hij dit helemaal niet kent, maar eenmaal in de auto was hij rustig en vond hij het geen probleem. Op de hondenschool in Spanje heeft BLAY laten zien een rustige, vriendelijke hond te zijn naar mens en dier. Hij kan zitten en pootjes geven op commando.

Klik hier voor een filmpje van BLAY.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat BLAY nog een fijne oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze hondjes alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in n van deze hondjes, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit: Normaal voor zijn leeftijd.
- Ogen: BLAY heeft beginnende staar maar kan nog wel zien.
- Gehoor: goed. Advies om oren regelmatig te checken en zonodig reinigen.
- Conditie: BLAY is te zwaar, hij mag wat afvallen en conditie opbouwen dmv van wandelen.
- Mobiliteit: goed.
- Hart: goed
- Bloedtesten: geen afwijkingen.

Bij andere honden
Sociaal. BLAY was bij zijn vorige baasjes enige hond. Omdat er weinig met hem gewandeld werd komt hij ook niet veel in aanraking met andere honden. Toch reageerde hij bij een bezoek aan de hondenschool heel rustig en vriendelijk op de andere honden die hij tegenkwam.
Gedrag met katten onbekend, maar dit kan getest worden.
Bijzonderheden  
Kosten: 75,-- gift + 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in n van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG