B O J
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2017
Schouderhoogte
Kleine hond: 35 cm hoog en 6,5 kg.
Uiterlijk
Bruin met donkere gloed, kortharig
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Groeningen (Noord-Brabant) in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
BOJ is een prachtig hondje met een sprekende snoet en een vrolijk karakter. BOJ vindt alles nog een klein beetje spannend maar ook superleuk. Als er iets te beleven valt is BOJ er als de kippen bij. Hij haalt wat gemiste tijd in lijkt het wel: spelen, dollen met andere hondjes, met knuffels rondrennen en alles besnuffelen.
Voor slapen neemt hij nog niet heel veel tijd, maar als de andere hondjes dan slapen gaat hij er uiteindelijk ook maar bij liggen. Hij trekt zich een beetje op aan de andere hondjes en kijkt wat zij doen.
BOJ is een slim hondje die de regels al redelijk goed kent. Hij komt als je roept en hij kruipt zelf in de bench want dat is zijn veilige slaapplek. Hij heeft wat puppystreken, maar omdat hij zijn vrolijke energie kwijt kan, heeft hij nog niets kapot gemaakt.
BOJ is zindelijk. Hij is geen blaffer.
BOJ is lief met mensen, groot en klein, en wordt graag gekroeld en geknuffeld. Het liefst zit hij dan op schoot en geeft je likjes in je gezicht.
BOJ draait al heerlijk mee, maar kan nog veel leren. Zo heeft hij nog niet aan de riem gelopen. En zitten blijven is met een wiebelkont ook nog lastig. Maar hij is wel leergierig en een op een kan hij veel leren.

Klik hier om een paar filmpje te bekijken van BOJ.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor BOJ zoeken we baasjes die hem verder op willen voeden en daarvoor veel tijd en geduld hebben.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, BOJ is niet getest met katten.
Bijzonderheden BOJ werd in een tuin gevonden, samen met zijn vermoedelijke zusje Jara. De twee hondjes zijn samen in het asiel gekomen en waren duidelijk gek op elkaar. Aanvankelijk was het de bedoeling om hen allebei naar Nederland te laten reizen, maar onverwacht werd Jara in Spanje geadopteerd. Gelukkig kreeg BOJ nu ook zijn kans en kwam hij naar Nederland.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG