B O U - B O U
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372
  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/04/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 38 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Blond/wit, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Kapellen (België, ten noorden van Antwerpen), in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
BOU-BOU is een gevoelig, vertederend hondje dat al zeker het slechte in de mens heeft meegemaakt. Ondanks haar angsten, wilde BOU-BOU rustige mensen wel nog een kans geven en kwam ze vanaf dag 1 steeds in de buurt liggen van haar opvangmama.
Ze beefde bij de eerste aanrakingen, maar na enkele rustige knuffelsessies, gaf ze snel haar vertrouwen aan haar opvangouders. Na een week, maakte BOU-BOU een feest 's morgens en na een korte afwezigheid en liet zich zonder beven aanhalen.
Nu, na een 3-tal weken opvang, komt BOU-BOU graag om geknuffeld te worden. Ze luistert zeer goed op haar naam en komt zodra geroepen.
BOU-BOU doet timide pogingen om op de bank te komen liggen en we willen haar dit niet verbieden. Elke stap naar gezellig contact moet positief blijven en niet afgebroken worden.
Onbekenden zijn nog steeds griezelig en die houdt ze van een afstand in de gaten; ze wil liever niet door hen aangeraakt worden.
BOU-BOU heeft geen neiging tot sloopgedrag en verblijft tijdens korte afwezigheid los in de woonkamer, samen met de andere honden van het opvanggezin. Ze is ook niet geïnteresseerd in speelgoed. ’s Nachts slaapt ze wel in de bench, dit wegens grote roedel.


Klik hier om een filmpje te bekijken van BOU-BOU in haar opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor BOU-BOU zoeken we een rustig gezin dat er begrip voor heeft dat BOU-BOU een slecht verleden heeft en niet zomaar haar vertrouwen zal geven aan onbekenden. Een hondje voor jezelf en niet voor bezoekers of buren! BOU-BOU past niet in een enerverend druk gezin, noch in een gezin waar ze dagelijks vele uren alléén thuis zou moeten blijven.
BOU-BOU heeft niet echt een andere hond nodig om gelukkig te zijn. Lieve sociale hond(en) kunnen aanwezig zijn, geen probleem, en een sociaal maatje van het zelfde formaat om af en toe te spelen is leuk, maar niet noodzakelijk.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
BOU-BOU is sociaal maar houdt wat afstand tot onbekende honden. Ze vertrouwt het niet zo. Wanneer ze weet dat ze geen probleem maken, loopt ze er tussen maar geeft ze geen aandacht. Een speels hondje van het zelfde formaat, dat haar telkens uitnodigt om te spelen, zal haar uiteindelijk toch kunnen overhalen om mee te ravotten.
Bijzonderheden BOU-BOU werd in Chania (Kreta) gevonden toen ze bevallen was van twee pups, in een smalle spleet tussen twee oude gebouwen. Ze werd in opvang genomen met haar pups en toen deze gespeend waren, kon BOU-BOU klaargemaakt worden voor transport en reizen naar een nieuw leven.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG