B U M E R
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

..
Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Amerikaanse Cocker Spaniel.
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 20/07/2006
Schouderhoogte
Kleine middelmaat:: 40 cm hoog en 15 kg.
Uiterlijk
Bruin/zwart, wollige golfende vacht..
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Groningen in een opvanggezin met een andere hond.
Omschrijving
BUMER - je spreekt het uit als Boomer - is een lief en aanhankelijk hondje die sinds puptijd een thuis heeft gehad en helemaal gewend is om als huishond te leven. BUMER is rustig in huis, helemaal zindelijk, hij loopt netjes aan de riem. Hij is vriendelijk naar mensen, ook naar kinderen, en sociaal naar andere honden. Ondanks zijn 13 jaar is hij nog goed gezond. Hij heeft nu alleen de pech dat zijn baasjes hem op zijn oude dag niet meer willen hebben.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat BUMER nog een fijne oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze hondjes alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in n van deze hondjes, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit: vrij veel tandsteen
- Ogen: Normaal voor zijn leeftijd
- Oren/Gehoor:Vuile oren maar geen ontsteking. Het wordt aangeraden de oren van BUMER
  regelmatig te reinigen. BUMER kan niet heel goed meer horen. .
- Conditie: Normaal voor zijn leeftijd.
- Mobiliteit:De achterpoot van BUMER staat een beetje krom naar buiten. Dit komt door
  een nooit behandelde breuk bij de knie. Hier is nu niets meer aan te doen. BUMER kan
  hierdoor sneller overbelast raken. Het is beter om traplopen en hele lange wandelingen te
  vermijden. BUMER krijgt pijnstilling zo nodig..
- Hart: goed
- Bloedtesten: Prima!.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Gedrag met katten onbekend maar dit kan getest worden.
Bijzonderheden De baasjes van BUMER verhuisden en de hond kon niet mee. Om deze reden brachten ze BUMER bij de dierenarts om in te laten slapen. Deze dierenkliniek werkt samen met het asiel van Torrelavega en heeft de baasjes ervan overtuigd om afstand te tekenen zodat het asiel een nieuw thuis voor BUMER kon zoeken.
Kosten: 75,-- gift + 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in n van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG