C A B A L L E R I A
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 42 cm hoog en 9 kg.
Uiterlijk
Tricolor, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met een kat en kinderen.
Karakter
Volgens haar opvanggezin is CABALLERIA een schat van een hond, aanhankelijk en verschrikkelijk lief en grappig. Ze is nog wat onzeker, dus je moet niet zo op haar af duiken, maar als je haar rustig naar je toe laat komen en aan je laat wennen, is ze je beste maatje. Mettertijd zal ze meer vertrouwen krijgen en zal dit vast veel verbeteren.
Ze kent het huisleven nog niet goed, maar geniet wel van de warmte en liefde die ze krijgt. Iedere dag wordt ze vrolijker en blijer. Ze is een hondje dat met zachte hand opgevoed moet worden en zeker niet met luide harde stem. Positief belonen en prijzen, daar groeit haar zelfvertrouwen van. CABALLERIA ligt graag bij je op de bank, gezellig tegen je aan om gekroeld te worden.
De kinderen in het opvanggezin zijn dol op haar en spelen graag met haar. CABALLERIA gaat dan voor ze staan als en stokstaartje en geniet van alle aandacht. Ook met speelgoed speelt ze graag, ze moet nog een beetje leren wat het verschil is tussen mensenspullen en hondenspeelgoed. Ze leeft samen met nog een hond en twee katten en dat gaat prima samen, ze speelt graag met de andere hond in het opvanggezin en kan dan een speels blafje laten horen.
Als je gaat wandelen is ze blij dat ze mee mag en laat zich graag aanlijnen, alleen als een man dat doet, kan ze een angstplasje doen! Waarschijnlijk is ze in het verleden niet fijn behandeld door mannen. CABALLERIA heeft nog niet losgelopen, ze loopt nu aan een lange flexilijn en trekt niet heel hard.
Tijdens de wandeling loopt ze relaxt te snuffelen. Op straat is ze alleen maar enthousiast naar andere honden en blaft niet. Ze is ook helemaal geen blaffer. Ze is niet bang voor fietsers en harde geluiden, vogeltjes vindt ze wel heel leuk om mee te spelen en achter aan te rennen.
CABALLERIA slaapt 's nachts in een bench en is dan na even piepen mooi stil. Als er bezoek komt is ze niet waaks en begroet ze vriendelijk. Ze kan enkele uren alleen zijn en slaapt dan in haar bench.
Omdat CABALLERIA alles nog wat spannend vindt en onzeker is, heeft ze nog wel ongelukjes binnen en begrijpt ze nog niet helemaal dat plassen en poepen buiten moet, maar daar wordt aan gewerkt in het opvanggezin. Door haar op gezette tijden buiten te laten en er routine in te brengen komt dat helemaal goed.
Wij werden speciaal op CABALLERIA gewezen door een medewerkster van het asiel omdat ze zo ongelooflijk lief en sociaal met mensen is. Klik hier om een filmpje te bekijken van CABALLERIA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CABALLERIA is een erg lief, aanhankelijk hondje dat baasjes zoekt die haar vertrouwen kunnen geven, en van haar een zelfverzekerde hond kunnen maken door positief met haar verder te werken aan haar zelfvertrouwen, zodat ze uit kan groeien tot een stabiele hond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en onderdanig. CABALLERIA heeft geen problemen met de kat van het opvanggezin.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden CABALLERIA is gevonden op straat. Van haar voorgeschiedenis is verder niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG