C A L I M A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix type Boomer
Leeftijd
± 15/08/2017
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 39 cm hoog en 7,8 kg.
Uiterlijk
Beige/grijs , halflangharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Muiden, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
CALIMA is een vrolijk en lief hondje. In het begin kan ze bij bezoek wat de kat uit de boom kijken en laat dan wel eens een blafje horen. Daarna is het al snel goed en komt ze lekker bij je zitten of spelen, net wat het bezoek wil. Ze is mensgericht en al helemaal op haar opvanggezin gericht. Maar ook naar andere mensen en honden is ze zeer vriendelijk.
Ze komt graag met je kroelen maar kan ook goed ergens alleen liggen.
Ze probeert al wat te luisteren naar commando's zoals zit, maar haar enthousiasme heeft soms nog wat de overhand. Ze leert redelijk snel maar CALIMA is nog een echte puber dus soms gaat ze gewoon liever lekker spelen en gek doen.
CALIMA is erg speels en soms ook nog met dingen die niet voor haar bedoeld zijn.
Ook gaat ze graag naar buiten in de tuin maar liever niet te lang alleen. Ze vindt het veel gezelliger als er iemand bij is.
CALIMA kan al enkele uren alleen thuis blijven, samen met de andere hond in het opvanggezin. Ze loopt dan los door het huis en maakt niets kapot. Ook 's nachts slaapt ze netjes door en mocht ze een keer een plasje moeten doen, dan geeft ze dat keurig aan.
Wandelen vindt ze het einde. Aangelijnd loopt ze netjes mee maar als ze op een omheinde plek los mag, is het helemaal feest. Ze is dan helemaal door het dolle, rent heen en weer en draait rondjes om haar opvangmoeder heen.
CALIMA snapt de roedeltaal goed en aanvaardt een correctie van de andere hond in het opvanggezin.
CALIMA is nagenoeg zindelijk.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor CALIMA zoeken wij adoptanten die op zoek zijn naar een vrolijk, speels hondje en die het leuk vinden nog wat puntjes op de i te zetten in haar opvoeding.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden CALIMA is op straat gevonden, van haar verleden is helaas niets bekend. Zij is door onze vrienden van La Protectora gered uit het asiel Bolgachina te Oviedo.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG