C A L M A   S.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Herder
Leeftijd
± 01/07/2009
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 60 cm hoog en 30 kg.
Uiterlijk
Bruin, ruwharig
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Harderwijk, in een opvanggezin met een kat.
Omschrijving
CALMA is een ontzettend lieve, rustige en op zijn tijd speelse hond. Ze heeft van alles precies genoeg in zich. Ze luistert al best goed. Soms heeft ze daar geen zin in, maar dat maakt haar ook karakteristiek.
CALMA houdt erg van knuffelen. Ze komt dan ook geregeld naar je toegelopen met haar hoofd tegen je benen geduwd, of met haar speeltouw en vriendelijk grommend wil ze dan graag even spelen. Ze lijkt soms net een puppy, wie weet om gemiste tijd in te halen. CALMA is lief voor iedereen, ze gaat ook uitstekend om met kinderen. Ze is een schat! Met de kat des huizes kan ze prima overweg, ze heeft er totaal geen interesse voor.
CALMA kan prima een paar uur alleen zijn. Vaak gaat ze dan lekker slapen. Ze heeft verschillende plekken in huis waar ze rustig een paar uur languit gaat liggen, dat je soms bijna vergeet dat ze er is. s Nachts is ze ook rustig en 's ochtends moet je haar wakker maken in plaats van andersom.
CALMA is sterk gericht op voedsel. Met eten geven wacht ze nu rustig tot je het signaal geeft dat ze mag gaan eten. Ze luistert dan erg goed. Het is belangrijk om dit aan te houden, omdat ze -zoals het lijkt- echt heeft moeten vechten voor haar voedsel.
CALMA houdt ontzettend van wandelen en is dol op zandplaatsen zoals het strand, ze loopt ook graag het water in. Ze heeft dan haar gekke 5 minuten, die bij menigeen een lach doen ontwaken. Ze gaat prima mee in de auto en springt daar uit zichzelf in en gaat dan rustig liggen.
CALMA loopt aan de riem netjes met je mee. Ze trekt soms omdat ze dan naar een bepaalde boom wil lopen, ze is dan heel sterk. Op veilig terrein kan zij prima loslopen, ook al loopt ze ver voor je uit, ze houdt je altijd in de gaten.
Met andere honden die ze tegen komt kan ze prima overweg. Soms kan ze even naar een hond blaffen maar ze vervolgt ook weer snel haar wandeling.
Samengevat: Aan CALMA heb je een tophond, een echte lieverd, een maatje voor het leven, een echte hartendief! CALMA is een hond waar je je snel aan verbindt. Haar toekomstige baasjes zullen een hoop plezier aan haar beleven!

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van CALMA in het asiel in Spanje.
Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van CALMA in opvang in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
CALMA is een hele lieve hond die past in vele situaties, zolang er maar voldoende tijd en aandacht voor haar is. Ze is goed met kinderen, heeft geen probleem met katten of andere honden in huis. Even alleen blijven is voor haar geen probleem. Echter, CALMA is zeer gesteld op haar baasje en is geen hond die dagelijks vele uren alleen zou moeten blijven, dat zou haar ongelukkig maken. Voor CALMA zou een huis met veel buitenruimte en met kinderen en/of andere honden heel fijn zijn. Ze houdt namelijk van levendigheid in huis.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit: beetje tandsteen. Kauwbotten helpen tandsteen te verminderen.
- Ogen: Beginnende vorm van staar (10% vd lens) in het linkeroog.
- Gehoor: goed. CALMA had ernstige oorontstekingen bij aankomst in het asiel.
  Deze is behandeld en genezen.
- Conditie: goed.
- Mobiliteit: goed voor haar leeftijd.
- Hart: OK.
- Bloedtesten: OK.

Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden CALMA is n van de honden van de grote reddingsactie van La Luz. Hoe lang zij daar heeft gezeten en wat haar voorgeschiedenis is, is onbekend. De honden van la Luz zijn veelal niets gewend, hebben geen sociaal leven gehad, en zullen met geduld, liefde en goede zorgen verder moeten worden begeleid door hun opvanggezin en nieuwe baasjes.
Kosten: 75,-- gift + 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in n van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG