C A R M E L A   S.
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 16/03/2012
Schouderhoogte
Middelmaat: 47 cm hoog en 18 kg.
Uiterlijk
Wit/donkerbruin gevlekt, kortharig.
CARMELA mist een stuk oorflap, en heeft een litteken (tandafdruk) op haar kop, een bewijs van haar zware leven in het asiel.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Heerde, in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter
CARMELA werd door haar verzorgers in het Spaanse asiel beschreven als een zeer lieve hond.
CARMELA is inderdaad een zeer lief hondje, dat kronkelt van geluk bij aandacht en kroelen en is heel mensgericht. Ontzettend dankbaar naar de lieve mensen die haar ‘gered’ hebben en een tijdelijk thuis aanbieden, maar ook naar bezoekers toe, of naar mensen die ze op straat tegenkomt. CARMELA is niet waaks en blaft niet eens mee met de andere honden wanneer de bel gaat.
CARMELA geniet van de aandacht en liefde die ze zeer lang heeft moeten missen. Na soms een korte poging om je toch te verleiden om haar verder te aaien, aanvaardt ze na een korte begrenzing makkelijk dat het soms genoeg is geweest en dringt zich dan niet op.
CARMELA kent zeer goed haar naam en luistert ontzettend goed. Ze is ook heel stemgevoelig.
CARMELA is in huis rustig. Zolang er geen actie is, ligt ze graag op haar nestje (open bench met dikke dekens of rieten bankje met kussen) alles in het oog te houden. Haar favoriete plek is ’s avonds wanneer de kachel brandt, er vlak voor, genieten van de warmte.
Na een laatste plasje rond middernacht, gaat het deurtje van de bench dan dicht tot de ochtend. CARMELA maakt hier geen probleem van en slaapt de hele nacht door. Het is een uitslaper, makkelijk tot 9 uur of soms later.
CARMELA blijft in het opvanggezin regelmatig korte tijd (2 uur) alleen thuis, wel samen met andere honden. Ze verblijft dan in de bench, momenteel nog met deurtje dicht. Ze slaapt dan en wordt wakker wanneer je thuis komt om je vrolijk te begroeten.
CARMELA is makkelijk in de auto en kijkt graag rond. Ze heeft vermoedelijk in het verleden iets meegemaakt met een moto/brommer want wanneer een moto te dicht komt rijden, geeft ze aan dat ze die niet leuk vindt en ongerust is. Zodra ze is gerustgesteld en gesteund met de stem, is het OK.
CARMELA is zindelijk. Ze vindt wandelen ontzettend leuk (behalve bij regenweer), en trekt eerst nog aan de riem om alles te ontdekken onderweg. Na een stukje wandelen en enkele correcties (ze luistert heel goed naar je stem en aandacht) wordt dit heel wat minder. CARMELA kan goed wandelen, maar geniet even hard van thuis lekker te ‘bankhangen’ en is geschikt voor een gezin dat graag wandelt maar ook geniet van huiselijke gezelligheid.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CARMELA is ontzettend dankbaar naar de lieve mensen die haar gered hebben en een tijdelijk thuis aanbieden. Hierdoor zou ze het liefst de aandacht die ze zo lang moest missen niet te hoeven delen. Ze legt zich erbij neer dat ze in haar opvanggezin in een roedel moet leven, maar zoekt geen contact met de andere honden. Ze is een 100% mensen-hond en geen honden-hond. CARMELA is heel stemgevoelig en zou niet gelukkig zijn in een enerverende omgeving. We zoeken adoptanten zonder andere huisdieren of kinderen jonger dan 10 jaar (of jonge kleinkinderen die in oppas komen) zodat zij eindelijk haar hemel op aarde mag vinden en alle aandacht krijgen. CARMELA zou ook gelukkig kunnen zijn op een flat. Verder is ze een makkelijk hondje dat helemaal gelukkig is met een lekker mandje, een goede pot eten, veel handen die haar willen aaien, en af en toe een flinke wandeling. CARMELA is echt een leuk hondje, type grote vriendin voor het leven.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met maar ongeïnteresseerd in andere honden.
Bijzonderheden  
Kosten: € 215,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG