C H A R L E Y   S.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Labrador x Cocker Spaniel
Leeftijd
± 01/03/2007
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 19 kg. CHARLEY is een beetje te zwaar.
Uiterlijk
Zwart met grijze snoet, kortharig
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Moordrecht, in een opvanggezin met andere honden.
Omschrijving
CHARLEY is een lieve, leuke, vrolijke en actieve hond met een snel leervermogen en best wel een will to please. Ook al is hij een bejaarde hond, hij is nog zeer fit en lenig. CHARLEY is graag bezig, hij speelt graag en vindt het leuk om te gaan wandelen. Hij is soms net een pup in een oud hondenlijf. In feite begint zijn leven nu ook pas echt, na een vreselijk bestaan bij een dogcollector mag hij nu voor het eerst ontdekken hoe het leven van een hond ook kan zijn. CHARLEY heeft zich verbazend snel aangepast aan zijn nieuwe leven als huishond en geniet hier met volle teugen van.
CHARLEY was na 1 dag al zindelijk, wist heel snel de regelmaat en routine in huis, hij kan even alleen thuisblijven zonder blaf- of sloopgedrag. Hij is zeer mensgericht maar daarnaast ook een echte roedelhond die de hondentaal uitstekend verstaat. Hij is aanhankelijk, mag graag geknuffeld worden en laat zich zonder problemen borstelen, in de bek of oren kijken.
CHARLEY is graag buiten in de tuin. Hij is dan wel wat waaks naar voorbijgangers of mensen die aanbellen. Maar hij houdt hier mee op als je hem aanroept.
CHARLEY loopt rustig met je mee aan de riem en kan loslopen op een hondenwei of groot losloopgebied. Hij luistert goed, rent zo nu en dan weg naar een andere hond om kennis te maken, maar komt ook snel weer terug. Hij is zeer sociaal naar de honden die hij tegenkomt.

Klik hier om een filmpje te bekijken van CHARLEY in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor CHARLEY zoeken we mensen die een oudere, maar actieve hond nog een aantal mooie jaren willen geven. CHARLEY is op leeftijd maar nog jong van geest en hij heeft nog veel in te halen. Hij moet dus niet behandeld worden als een oude hond die de hele dag slaapt en aan een klein blokje om voor een plas genoeg heeft. CHARLEY houdt van actie en bezig zijn. Een huis met een (flinke) tuin zou heel fijn voor hem zijn, hij is graag buiten bezig.
CHARLEY kan een paar uurtjes alleen blijven maar is te gesteld op mensen om vele dagen urenlang alleen te moeten blijven. CHARLEY heeft één of meerdere soortgenootjes nodig om zich gelukkig te kunnen voelen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit: CHARLEY heeft alleen nog zijn snijtanden en bovenste hoektanden over.
- Ogen: Lichte vertroebeling van de lens, passend bij zijn leeftijd. Hij kan normaal zien.
- Gehoor: goed. CHARLEY heeft vuile oren maar geen ontsteking. Periodiek reinigen
  van de oren wordt aangeraden.
- Conditie: normaal.
- Mobiliteit: goed voor zijn leeftijd.
- Hart: OK.
- Bloedtesten: OK.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. CHARlEY werd getest met katten en hij reageerde hier rustig en met weinig interesse op: zie filmpje.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.

Bijzonderheden CHARLEY is één van de honden van de grote reddingsactie van La Luz. Hoe lang hij daar heeft geleefd en wat zijn voorgeschiedenis is, is onbekend. De honden van “la Luz” zijn veelal niets gewend, hebben geen sociaal leven gehad, en zullen met geduld, liefde en goede zorgen verder moeten worden begeleid door hun opvanggezin en nieuwe baasjes.

Hoewel we normaliter alleen 10+ ssers laten komen in optie adoptie, kon CHARLEY alleen gered worden van de vreselijke plek in La Luz als hij met zekerheid mee kon reizen op ons transport, omdat in Spanje een groot tekort is aan beschikbare opvangplekken. Om CHARLEY en de mensen in Spanje te kunnen helpen hebben we toegezegd dat CHARLEY in opvang kan komen.
Kosten: € 75,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG