C H A T I N A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Franse Bulldog
Leeftijd
± 15/06/2014
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 39 cm hoog en 13 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin met donker masker, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin met een andere hond en katten.
Karakter
CHATINA is een vrolijk en sociaal hondje, enthousiast en vriendelijk naar mens en dier. Ze is graag in gezelschap van mensen, maar kan ook rust zoeken in haar mand of in de bench. Ook tegen bezoek is ze heel vriendelijk. Of het nu druk of rustig in huis is, het maakt niet uit voor CHATINA. Ze blijft evenwichtig, een harde en/of boze stem kan haar wel doen schrikken.
Ze leert snel, maar kan ook soms wat eigenwijs zijn, want hoewel ze wel weet dat ze niet op de bank mag, probeert ze dat toch stiekem steeds weer.
CHATINA is speels en pakt daarbij nog wel eens de verkeerde voorwerpen zoals speelgoed of sokken.
CHATINA is lief voor de kleinkinderen in het opvanggezin (1,5 en 6 jaar). Ze gaat graag op haar rug liggen om zich te laten aaien.
CHATINA kan al even alleen thuisblijven. Ze verblijft dan in de bench. Ook ‘s nachts slaapt ze in de bench en dat gaat heel goed.
Ze luistert nog niet echt naar haar naam, maar als je fluit of ‘kom maar hier’ roept, komt ze 9 van de 10 keer naar je toe.
Ze is een makkelijke eter, schrokt haar brokken niet achter elkaar naar binnen, maar neemt er de tijd voor.
CHATINA loopt redelijk rustig aan de riem. Ze vindt het heerlijk om overal te snuffelen, maar kan ook even flink trekken aan de riem als zij een andere kant op wil. Eenden en ganzen hebben wel haar interesse.
Ze vindt het heerlijk om te wandelen en kan makkelijk ‘s morgens en ‘s middags een uur lopen. Ook tijdens de wandeling is ze vriendelijk tegen mensen die ze tegen komt.
CHATINA gaat goed om met andere honden, zowel teven als reuen als groot en klein. Ze snapt de roedeltaal en accepteert een correctie van een ranghogere.
CHATINA is volledig zindelijk.
Ze vindt het wel leuk als de katten wegrennen, dan wil ze er wel achteraan gaan. Als ze ergens rustig zitten, zijn ze niet zo interessant voor haar.
In de auto zit ze rustig samen met de andere hond in het opvanggezin in de achterbak van de auto. Ze heeft geen probleem met autorijden.
Kortom: CHATINA is een heerlijk blij, aanhankelijk, sociaal en lief hondje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor CHATINA zoeken wij adoptanten die het heerlijk vinden om met haar te wandelen en te spelen en die daarnaast nog wat puntjes op de i willen zetten in haar opvoeding.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels
Bijzonderheden CHATINA is in Spanje geopereerd aan zogenoemde cherry-eyes. Haar ogen zijn nu weer in orde.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG