C H I S P Y
contactpersoon
voor meer info:
cynthia@sos-strays.nl
+31 (0)6-29168102
 Tussen 20.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 07/07/2012
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 17,5 kg.
Uiterlijk
Beige/wit, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Oosterhout, in een opvanggezin met kinderen, honden, katten en een knaagdier.
Karakter
CHISPY laat zichzelf zien als een vrolijke, lieve en zelfstandige hond. Hij begint te leren dat hij zelf niet meer de leiding hoeft te nemen, maar dat daar de baas voor is. Hij geniet ontzettend van aandacht en bloeit iedere dag een beetje meer op.
Een cursus of hondensport zou CHISPY geweldig vinden om te doen, hij is slim, leergierig en baasgericht.
In huis is CHISPY rustig, hij doet graag een dutje op de bank of ligt lekker te luieren in de tuin. Wanneer het etenstijd is of tijd voor een wandeling wordt hij heel enthousiast.
Ook gaat hij graag mee in de auto. Op veilige plekken kan hij ook al loslopen. Voor een lekker stukje worst komt hij ook graag terug wanneer hij wordt geroepen.
CHISPY leeft op dit moment samen met meerdere andere honden, hij trekt zich weinig van ze aan. Hij speelt niet met ze en zoekt geen conflicten op, houdt zich wat afzijdig. Het opvanggezin vermoedt dat hij nog een beetje moet leren hoe dat spelen met andere honden precies moet, en dat hij daarin echt nog een beetje moet loskomen.
Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Klik hier om een paar filmpje te bekijken van CHISPY.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
CHISPY zoekt een ervaren baasje die hem op een positieve en geduldige manier begeleidt en stimuleert zodat hij zich verder kan ontplooien. CHISPY leeft momenteel samen met andere honden, maar als enige of eerste hond zal hij zeker ook gelukkig zijn.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Op katten is CHISPY behoorlijk gefixeerd.
Bijzonderheden  
Kosten: € 235,-- gift + € 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG