C H U C H A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2015
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 55 cm hoog en 27 kg.
Uiterlijk
Zwart met klein beetje grijs/wit, kortharig .
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Lienden, in een opvanggezin met andere honden, een kat en konijnen
Karakter
Je zou niet zeggen dat CHUCHA nooit in een huis heeft geleefd. CHUCHA blijkt werkelijk een droomhond te zijn. Ze is zeer lief en makkelijk.
Al kwispelend loopt ze door het huis alsof ze nooit anders gedaan heeft.
Een enkel moment kan ze even terughoudend zijn maar zeker niet bang. Zodra je haar op zo'n moment enthousiast roept, is het ok voor haar. Vreemde mensen begroet ze met een kwispelende staart.
In huis is CHUCHA zeer relaxt. Ze ligt ergens, staat soms eens op, om vervolgens weer ergens anders te gaan liggen. Ze is totaal niet opdringerig. Wel komt ze af en toe eens een knuffel of aai halen. Het opvanggezin stimuleert dit door haar regelmatig bij zich te roepen. CHUCHA is duidelijk niet gewend wat het betekent om geknuffeld te worden en ondergaat het dan ook wat gelaten. Haar staart verraadt echter dat ze er van geniet.
Eten wat op het aanrecht ligt, is op dit moment nog wel heel aantrekkelijk. Ze reageert echter heel goed op een kleine correctie. Binnen het opvanggezin wordt hier verder aan gewerkt.
CHUCHA snapt de roedeltaal goed en heeft ontzag voor de roedelleidster. Ook gaat ze graag mee met de uitlaatservice en dat gaat heel goed. Ze is erg sociaal. Op het ene moment speelt ze met de andere honden, op het andere moment gaat ze lekker haar eigen gang.
Aan de riem loopt ze netjes mee. Af en toe trekt ze. Met een kleine correctie is dit echter verholpen.
Ze is volledig zindelijk.
's Nachts slaapt zij in de bench en dat gaat perfect. Ze heeft nog geen piep gegeven. Ze kan ook al enkele uren alleen thuis blijven. Dit is samen met de andere honden in het opvanggezin. Ingeschat wordt dat zij geen verlatingsangst zal vertonen als hond alleen.
Voor de kat in het opvanggezin is CHUCHA erg lief. Bij de eerste kennismaking kreeg hij een kleine wasbeurt. Nu snuffelt ze een keer en besteedt verder geen aandacht meer aan hem.

Klik hier om een filmpje te bekijken van CHUCHA bij de reddingsactie in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor CHUCHA zoeken wij adoptanten die haar met een liefdevolle aanpak verder laten openbloeien. Ze kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden CHUCHA is door onze vrienden van “Torres” gered uit een nare situatie. Ze woonde onder zeer slechte omstandigheden op een boerderij, maar is naar Nederland gekomen voor een toekomst als huishond. Aangezien CHUCHA nooit in huis geleefd heeft, maar in een schuur, zal zij nog veel moeten leren. CHUCHA heeft nooit in huis geleefd, maar in een schuur.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG