C O A L   G.
contactpersoon
voor meer info:
dania@sos-strays.nl
+32 (0)470-647481
  bereikbaar tot 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix Doberman/Pinscher
Leeftijd
± 02/07/2017
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk middelmaat.
Op 15/12/2017, met 5 maanden oud: ± 42 cm hoog en 12,2 kg.
Uiterlijk
Black en tan, kortharige vacht.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Blaasveld (BelgiŽ, tussen Antwerpen en Brussel), in een opvanggezin met klein kind en honden.
Karakter
COAL kwam als een klein onzeker mannetje in de opvang en moest echt nog alles leren. Op het moment gaat het heel goed met COAL en draait hij super goed mee in zijn opvanggezin. Hij is binnen helemaal gewoon en vertrouwt zijn opvangbaasjes volledig.
In het begin durfde hij niet aan de lijn te lopen en blafte hij buiten naar alles en iedereen. Nu gaan dezelfde routes prima en loopt hij netjes mee aan de lijn, naast de kinderwagen lopen gaat ook prima. De nieuwe routes zijn soms nog een beetje spannend en als hij wat vreemds hoort, blijft hij zitten en kijkt hij een beetje de kat uit de boom, met steun gaat dit snel goed en loopt hij weer vrolijk verder. Vreemde objecten gaat hij nu bekijken en aan snuffelen.
Soms blaft hij nog eens naar een vreemde hond, maar als hij deze begroet heeft is het ook gelijk goed en is COAL heel sociaal en speels. Met de honden van het opvanggezin gaat het ook goed en hij speelt graag met ze.
COAL is lief met kinderen, maar vreemde kinderen moeten hem wel rustig benaderen. Verder is COAL een heel slim en leergierig hondje: hij kent al aardig wat basiscommandoís zoals de zit, lig, sta, hier, blijf, etc. Het is een hondje dat graag nieuwe dingen leert.
COAL slaapt de hele nacht door in de bench en dit gaat goed, je hoort hem niet tot half 7 in de ochtend; dan laat zijn opvanggezin hem even buiten in de tuin en dan gaat hij nog even terug in de bench zodat zijn opvanggezin zich klaar kan maken en hij mee gaat wandelen. Hij doet dit allemaal erg goed. Hij doet zijn behoefte ook netjes aan de lijn. Binnen moet je wel opletten en hem op tijd buiten zetten anders kan het zijn dat hij na het spelen per ongeluk zijn plasje binnen doet.
COAL kan ook alleen thuis blijven. Dit is wel rustig opgebouwd in het opvanggezin en hij voelt zich daar veilig en vertrouwd, bij zijn nieuwe thuis zal dit weer opnieuw moeten worden opgebouwd.
Op het moment is COAL zijn tandjes aan het wisselen en wil hij dus nog snel in je benen/handen happen tijdens het spelen, maar hij is goed af te leiden met speeltjes en hij vindt dan ook vooral speeltjes met gekke geluidjes erin het leukste. Apporteren vindt hij ook prachtig om te doen en hij geniet ervan om samen te spelen met zijn opvanggezin maar hij kan zich ook prima zelfstandig vermaken.
COAL kan probleemloos mee in de auto.
Als COAL zijn eten krijgt gaat hij altijd netjes zitten voor hij begint te eten. Het is echt een heerlijk hondje dat snel leert en waar je veel plezier van zult hebben. Knuffelen en bij je liggen vindt COAL ook heerlijk; het liefste op de bank. In het opvanggezin mag hij enkel op de bank als er speciaal een kleedje voor hem op ligt en dit weet hij ondertussen ook al goed.
Het opvanggezin vindt COAL een geweldig leuk en lief hondje. Hij was eerst klein blijvend geschat maar hoe groot hij nog gaat worden is een verrassing, aangezien hij nu goed doorgroeit. Maar dan is er alleen maar meer om van te houden ;)

Klik hier om een filmpje te bekijken van COAL.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor COAL zoeken we mensen, het liefst met ervaring, die hem verder goed kunnen begeleiden tot een stabiel en sociaal hondje. Een ander hondje in het gezin zal leuk zijn voor hem maar ook zonder een andere hond kan hij zich prima vermaken en zolang hij genoeg aandacht en liefde krijgt in zijn nieuwe gezin en buiten met veel hondjes kan spelen is dit ook goed voor hem. Het zal fijn zijn als de toekomstige baasjes met hem cursussen gaan doen om zo de band op te bouwen maar ook omdat hij leren erg leuk vindt en graag dingen voor je doet. Het is een hondje dat uitdaging nodig heeft, dus zoeken wij mensen die hem dit ook kunnen bieden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
COAL kwam als een klein hondje van 3 kg in de opvang. Door slechte voeding in Griekenland heeft hij een groeiachterstand opgelopen en had hij erg last van zijn pootjes / groeipijnen. Er zijn bij de dierenarts testen gedaan en fotoís gemaakt en dit zag er allemaal prima uit. Het opvanggezin is fysio met hem gaan doen en goede voeding gaan geven, en ook voldoende rust. Hierdoor gaat het op het moment prima met COAL. We kunnen niet 100 procent uitsluiten dat hij geen behandeling nodig heeft in de toekomst maar op het moment ziet het er goed uit voor hem. Wanneer hij een groeispurt heeft, heeft hij soms wat last van zijn voorpoten en zet hij ze wat minder stevig neer. Maar het is lang niet meer zo erg als een paar weken geleden, dus er is zeker goede hoop voor dit mannetje. Maar voor de zekerheid is COAL toch een special care hondje.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden COAL is het broertje van NOUGAT G., die ook ter adoptie staat, SILKY G. en VELVET G., die inmiddels geadopteerd zijn.
Kosten gift:  € 75,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG