C O R I N A   S.
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Labrador Retriever
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 28/02/2008
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 50-55 cm hoog en 30 kg.
Uiterlijk
Blond, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

Adoptalo is een dierenbeschermingsorganisatie in Madrid die niet over een asiel beschikt. Ze werken met enkele opvanggezinnen en hebben de beschikking over een aantal rennen die ze huren op jaarbasis bij een dierenpension. Adoptalo haalt zijn honden vooral uit een dodingstation in Madrid waar ze veel absoluut plaatsbare honden redden. Adoptalo krijgt geen subsidies en moet rondkomen van sponsors en donateurs. Onze stichting heeft in 2010 met het jaarproject geld ingezameld voor Adoptalo.
Verblijfplaats
Berchem (BelgiŽ, bij Antwerpen) in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
CORINA is een heel lieve, aanhankelijke hond. Ze komt met alles en iedereen goed overeen: volwassenen, kinderen, andere honden, het maakt haar allemaal niets uit; iedereen is een vriendje.
Vanaf dag 2 volgt ze haar opvangmama op de wandeling al zonder leiband; blijft ze staan dan gaat CORINA rustig liggen; gaat ze weer door dan volgt CORINA dadelijk. Door haar leeftijd en artrose gaat dit wel behoorlijk langzaam en enigszins mankend; lange wandelingen zijn dus uit den boze.
In huis is CORINA, zoals het een welopgevoede dame op leeftijd betaamt, rustig. Ze wordt graag geknuffeld, maar is hierbij niet opdringerig.
CORINA heeft in de flat van het opvanggezin wel wat problemen met de ondergrond (laminaat); door haar artrose glijdt ze makkelijk uit.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van CORINA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor CORINA zoeken we adoptanten die een oudere hond nog een gezellige, warme mand willen gunnen. Een woning met tuin, waar CORINA geen trappen moet lopen zou ideaal voor haar zijn.
Kinderen om mee te knuffelen zou ze geweldig vinden; andere honden mogen aanwezig zijn, maar zijn niet echt een noodzaak.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden CORINA is gevonden in een veld, waar ze zo goed als zeker was achtergelaten door haar eigenaar. Op dat moment was zij er slecht aan toe: aan haar hals had zij een enorme bult waardoor zij nauwelijks haar hoofd omhoog kon houden. Aanvankelijk dacht men dat zij een grote tumor had, maar het bleek een abces te zijn. Gelukkig kon zij geopereerd worden waarbij twee liter vuil is verwijderd. Na de operatie is CORINA, dankzij goede zorgen en liefde, opgeknapt en was zij klaar voor een mooie oude dag in Nederland/BelgiŽ.
CORINA krijgt momenteel een pijnstiller/ontstekingsremmer als ondersteuning voor haar artrose. Waarschijnlijk moet dit levenslang op regelmatige tijdstippen herhaald worden om haar een comfortabel leven te geven.
Kosten: € 75,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG