C U S T O K   S.
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2013
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 15.8 kg (momenteel te zwaar).
Uiterlijk
Zwart/wit, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega, maar sinds februari 2017 in Nederland.
Verblijfplaats
Groeningen (Noord-Brabant) in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
CUSTOK, ook wel GUUS genoemd, is een fantastische lieveling!
In zijn opvanggezin is iedereen gek met hem, en door zijn lieve doordringende ogen kun je er dan ook niet om heen hem een lekkere knuffel te geven. GUUS laat zich dan ook nog eens heerlijk op zijn rug vallen, om zo ook zijn buik te laten kriebelen. Hij kan dan zo genieten.
Zijn vachtverzorging is geen probleem, je kunt hem kammen en zijn nagels knippen. Het verzorgen van zijn ogen en tanden vindt hij minder fijn, maar hij laat het wel toe.
In zijn opvanggezin heeft hij een vast baasje dat hij graag achterna loopt, maar ook door de andere familieleden laat hij zich graag vertroetelen. Ook visite is meer dan welkom en het liefst laat GUUS zich ook door hen vertroetelen.
Hij is lief met alle honden. GUUS is geen blaffer; alleen als hij enthousiast is kan hij soms blaffen maar verder is hij een timide hond, die binnen erg stil en rustig is. Hij moet wel gewoon lekker hond zijn; dus niet op het bed, de bank, etc., maar lekker op zijn eigen plekje, dicht bij zijn baasje. Als je de basisregels volgt en hem duidelijk zijn plek in het gezin laat zien, is hij de liefste en gemakkelijkste hond ooit. Hij kent de commando’s "zit", "lig" en "hier".
GUUS heeft in het verleden de neiging gehad zijn baas te willen verdedigen. Op de een of andere manier voelde hij zich onzeker in zijn omgeving en bedreigd door visite. GUUS past dan ook niet in een omgeving waar kleine kinderen rondrennen en te pas en te onpas vreemde mensen binnen komen.
GUUS leeft nu wel in een gezin met veel honden en met grote kinderen die in en uit lopen, maar alles verloopt hier prima en hij draait feilloos mee. Er zit soms echt wel wat pit in GUUS, maar dat laat hij niet vaak zien omdat hij nu zijn plek weet. Een stabiele duidelijke baas en een andere, stabiele hond zijn echt belangrijk voor GUUS: om zich prettig te voelen en om zulk gedrag niet terug te laten komen.
GUUS heeft dit gedrag bij zijn laatste baas overigens niet laten zien, hij kwam terug vanwege privéomstandigheden; het is heel verdrietig dat hij wéér uit een vertrouwde omgeving weg moest. GUUS kwam helaas terug met heel veel overgewicht! Er wordt door zijn opvangmama nu heel hard gewerkt aan het verliezen van deze extra ballast omdat GUUS er zichtbaar last van heeft. Daarom is het zaak flink met hem te bewegen, door middel van een stevige wandeling en hem naast de fiets te laten rennen, wat hij heel goed doet en leuk vindt. Ook rent hij wel eens naast de step, dat vindt hij geweldig. Een strikt voedingsprogramma, is ook een must.
GUUS kan een lange wandeling gemakkelijk aan en gaat heel graag mee naar het bos. Hij springt zo in de auto en gaat dan mooi liggen; hij is niet wagenziek. Hij is niet bang voor een vreemde of onbekende omgeving. In het bos kan hij lekker rennen en mag hij loslopen. Hij houdt je goed in de gaten, en als je roept "hier", dan komt hij meteen terug en is ook makkelijk weer aan te lijnen…hij kan in het begin een beetje trekken maar daarna loopt hij weer lekker mee. GUUS heeft geen tot weinig jachtinstinct, zelfs de katten op straat negeert hij.
Als GUUS aan de lijn loopt, kan hij naar sommige honden uitvallen. We hebben in het begin geprobeerd om de afstand zo groot mogelijk te maken en hem af te leiden met iets heel lekkers, maar dit werkte totaal niet. Omdat hij thuis zo goed naar "nee" luistert, zijn we hem toch maar gaan corrigeren voor het uitvallen door streng "Guus: nee!" te zeggen, en dit lijkt een stuk beter te werken.
‘s Nachts slaapt GUUS bij de andere honden in de woonkamer, hij is mooi stil en helemaal zindelijk. ‘s Morgens word je weer vriendelijk begroet en is hij blij je te zien. Hij kan goed enkele uren alleen thuisblijven (samen met de andere honden) en gaat dan lekker slapen.
Voor iets lekkers is GUUS altijd te porren, hij eet zijn brokken dan ook met smaak op. Hij heeft geen baknijd, maar als hij een kluif heeft kan hij even grommen als een andere hond vlak langs hem loopt.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van CUSTOK.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
CUSTOK zoekt stabiele baasjes, die een zekere afstand kunnen bewaren en toch veel liefde voor hem hebben, want hij is echt een lieveling eerste klas die gewoon zekerheid nodig heeft. De aanwezigheid van een andere, stabiele hond is een pré.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
CUSTOK kan goed overweg met andere honden.
Bijzonderheden CUSTOK kwam samen met broer JACK in het asiel in Torrelavega terecht. De broertjes waren aanvankelijk nogal angstig, maar hebben door de goede zorgen van de medewerkers van Refugio Canino Torres positieve ervaringen opgedaan. JACK is inmiddels geadopteerd.
CUSTOK was ook geadopteerd maar is helaas weer terug bij ons in de opvang, vanwege privéomstandigheden van de vorige adoptanten.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG