C U S T O K   S.
contactpersoon
voor meer info:
liane@sos-strays.nl
+31 (0)6-24548745
 ma t/m za 10.00 - 19.30 u

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2013
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 11.7 kg.
Uiterlijk
Zwart/wit, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Groeningen (Noord-Brabant) in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
CUSTOK is ter herplaatsing bij ons teruggekomen. Hij was erg lief voor zijn nieuwe vrouwtje en ook heel gehoorzaam, dat was het probleem niet. Maar CUSTOK was gewend om met meerdere honden in een opvanggezin met kinderen te leven en had daar altijd steun van de andere, stabiele honden. Pas na de adoptie bleek dat hij zonder de steun van die honden het idee kreeg dat hij zijn vrouwtje moest gaan beschermen tegen iedereen die op bezoek kwam. Uiteindelijk is besloten dat het beter voor CUSTOK was om terug te keren in zijn opvanggezin om van daaruit te bekijken hoe hij beter tot zijn recht kan komen als zelfstandige hond.
Sinds enkele weken is CUSTOK terug in het opvanggezin en hij laat dit beschermende gedrag daar niet of nauwelijks zien, terwijl daar veel bezoek komt en de (grotere) kinderen in en uit lopen. We vermoeden dat het komt omdat CUSTOK hier niet als gelijkwaardige wordt behandeld maar duidelijkheid heeft over zijn positie in het gezin. Hij heeft behoefte aan een stabiele, zelfverzekerde baas. CUSTOK heeft het nodig dat het baasje/vrouwtje de nodige afstand tot hem bewaart maar hem toch de liefde, fijne wandelingen en een thuisgevoel kan geven. In het opvanggezin mag hij bijv. niet op de bank, maar hij weet dat hij lekker in de mand of in een open bench mag liggen. Hij kan 's nachts prima in de bijkeuken of in de gang slapen.
In het opvanggezin komen en gaan veel honden i.v.m. dag- en vakantieopvang; dit is geen enkel probleem voor CUSTOK. Hij is lief met alle honden, komt even kijken en gaat weer lekker zijn gang. Er is ook een grote tuin waar CUSTOK zich soms, als het te druk wordt, terug kan trekken en op een afstandje alles kan bekijken. Hij laat zich ook wel uitdagen tot spelen; samen met opvanghond LOLINA van SOS Strays is het soms een dolle boel (zie filmpjes). Mochten kandidaten op zoek zijn naar twee hondjes, dan zou LOLINA de perfecte match zijn.
CUSTOK is een heel gemoedelijke hond, die erg geniet van een lekkere wandeling en staat te springen en blaffen van vreugde als de riemen gepakt worden. Tijdens de wandeling kan CUSTOK al los lopen, als je hem roept komt hij meteen terug: voor een lekkere beloning doet hij dat graag. Als hij aan de lijn loopt kan hij wel eens grommen naar onbekende honden, maar door de juiste aanpak van zijn opvangvrouwtje is dit al flink verbeterd.
CUSTOK laat zich graag lekker kammen en verzorgen, hij gaat er helemaal voor liggen als je het zachtjes doet. Je kunt hem overal aanraken. Hij is een knuffelkont eerste klas en een erg aanhankelijk maatje, dat graag bij je in de buurt ligt. CUSTOK verdient echt een warm thuis!

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van CUSTOK.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
CUSTOK zoekt een zelfverzekerd baasje die hem duidelijk, maar liefdevol laat merken wat zijn plek binnen het gezin is. Een baas die een zekere afstand kan bewaren en toch veel liefde voor hem heeft, want met de juiste begeleiding is hij een hele lieve, gemakkelijke hond.
CUSTOK is lief met kinderen, maar omdat hij voorheen zijn vrouwtje wilde beschermen, plaatsen we hem liever niet bij kleine kinderen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
CUSTOK kan goed overweg met andere honden en met katten.
Bijzonderheden CUSTOK kwam samen met broer JACK in het asiel in Torrelavega terecht. De broertjes waren aanvankelijk nogal angstig, maar hebben door de goede zorgen van de medewerkers van Refugio Canino Torres positieve ervaringen opgedaan en de broers werden na hun aankomst in Nederland beiden geadopteerd.
CUSTOK kwam helaas terug ter herplaatsing, waarschijnlijk voelde hij zich onzeker door het gemis van andere honden, en wilde hij hierdoor zijn vrouwtje beschermen.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG