D A I S Y   V I
contactpersoon
voor meer info:
mirjam-sos@hotmail.com
+31 (0)23-7503220
 Bereikbaar tot 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/05/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaat maar wel rank gebouwd.
Op 02/11/2018 met bijna 6 maanden oud: 38 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin met klein beetje wit, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Brunssum, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter DAISY is een prachtige Griekse pup met een lief en zacht karakter. Ze is zindelijk, slaapt heel de nacht door in de bench en is heel rustig in huis. Ze is op mensen gericht, ligt graag op schoot en is dol op knuffels en kusjes.
Bij nieuwe mensen is ze even voorzichtig, maar als je geen aandacht aan haar geeft, komt ze al snel nieuwsgierig kijken en contact zoeken. Ze is nu twee weken in de opvang en heeft al veel geleerd.
DAISY is leergierig en erg goed te trainen. Ze heeft alleen maar oog voor “haar mensen” en blijft dicht bij ze in de buurt. Ze is een rustige hond die je overal mee naar toe kan nemen.
We zoeken mensen met een lief en zacht karakter voor DAISY die haar de tijd willen geven om te wennen en de band en vertrouwen op te bouwen. Dan heb je aan haar echt een maatje voor het leven.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van DAISY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
DAISY is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden DAISY en DOLLY, die mogelijk haar zusje is, zijn samen gevonden op straat. Kreta kampt met een onvoorstelbaar hoog aantal achtergelaten honden en katten die op straat moeten zien te overleven.
Gelukkig kwam Silke op hun pad en zijn de pups in opvang gegaan bij een Engelse mevrouw die op Kreta woont.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG