D I A M A N T I N A
contactpersoon
voor meer info:
mirjam@sos-strays.nl
+31 (0)23-7503220
 Bereikbaar tot 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 12/08/2013
Schouderhoogte
Middelmaat: 55 cm hoog en 21 kg
Uiterlijk
Wit/zwart, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Haarlem, in een opvanggezin met kinderen en een andere hond.
Karakter
DIAMANTINA is een geweldig lieve en rustige hond met een gouden karakter. Ze is binnen rustig en lief, buiten lekker actief en speels. Ze vindt het heerlijk om bij je in de buurt te zijn, maar is niet opdringerig in het vragen van aandacht. Ze is leergierig en leert snel nieuwe dingen aan. Ze heeft geen voernijd en is zindelijk in huis. Ze is gek op knuffels en aandacht, maar accepteert het ook prima als je met iets anders bezig bent. Ze slaapt 's nachts prima door, ze kan in de bench of los in de woonkamer. Ze kan een tijdje alleen thuis zijn, samen met de andere hond van het gezin. Ze is lief tegen alle mensen en kinderen. Auto rijden vindt ze prima, ze gaat lekker liggen en is rustig en stil.
Buiten is DIAMANTINA een heerlijke hond. Ze loopt prima naast je met een gebogen lijn. In veilige gebieden kan ze los. Ze zoekt steeds contact met haar opvangmama door even om te kijken of haar snuit in de hand te leggen. Ze vindt het heerlijk om een eindje te rennen en met andere honden te spelen, maar zoekt je daarna weer snel op. Ze geniet zo van de wandelingen dat ze kan huppelen van plezier. Haar staart ligt in een mooie krul op haar rug als ze het naar haar zin heeft.
Als je DIAMANTINA adopteert dan heb je echt een vriendin voor het leven, ze is graag bij je in de buurt en zal zich erg aan je hechten. Ze doet haar naam eer aan en is een diamant onder de honden!

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van DIAMANTINA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
DIAMANTINA is een hond die gemakkelijk te plaatsen is in veel verschillende situaties. Ze past als enige hond en met meerdere honden. De enige voorwaarde is dat ze niet teveel alleen thuis zal moeten zitten.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden DIAMANTINA verbleef sinds februari 2017 in het asiel Bolgachina te Oviedo. Van haar verleden is niets bekend. Gelukkig krijgt zij een kans op een leven als huishond via onze vrienden van La Protectora.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG