D I N K Y   S.
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/09/2011
Schouderhoogte
Middelmaatje: 44 cm hoog en 9,5 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Ninove (België, ten westen van Brussel) in een opvanggezin met andere honden, knaagdieren, kippen, reptielen en vogels.
Karakter
DINKY is niet moeders mooiste maar ziet er heel aandoenlijk uit met haar “centenbakkie”.
DINKY is een lief en zacht hondje dat het met alles en iedereen kan vinden. Ze geniet met volle teugen van het leven in huis en neemt graag haar gemak er van. Ze houdt er van om op de bank te liggen, liefst van al wikkelt ze zichzelf in een dekentje. Ook ligt ze vaak te soezen op de vensterbank, daar staat namelijk de verwarming onder en ligt ze lekker warm en tegelijk ziet en hoort ze alles wat er op straat gebeurt. In huis is DINKY een heel rustig hondje, je merkt haast niet dat ze er is, haar grootste hobby is slapen, en dan liefst op haar rug met haar 4 pootjes omhoog.
DINKY leeft samen met 6 andere honden, van groot tot klein en heeft met geen enkele hond problemen.
Ze geniet er van op schoot te liggen en vaak zie je ’s avonds op de schoot van 1 van haar tijdelijke baasjes een "torentje" honden liggen, de kleintjes liggen dan allemaal over elkaar gedrapeerd op schoot.
DINKY is vrij waaks en waarschuwt je bij "onraad".
DINKY houdt er niet van om alleen te zijn. Ze gaat dan piepen. Ze volgt haar tijdelijke baasjes overal, zonder opdringerig te zijn. Wanneer de kippen gevoerd worden springt ze zonder problemen over het hekje dat de sluis met het kippenhok verbindt, dit echter alleen om bij haar tijdelijke baasje te kunnen zijn, de kippen schenkt ze geen aandacht aan.
Een degelijke omheining die minstens 1,50m is, is dan ook een must voor een hondje als DINKY want ze kan ontzettend hoog springen.
Bezoek wordt vriendelijk en rustig begroet door DINKY, ze durft nog wel een keer op te springen, maar is bijdehand en leert snel dat ze alleen maar geknuffeld wordt wanneer ze netjes met 4 pootjes op de grond blijft staan.
DINKY heeft totaal geen voernijd, wanneer er botjes uitgedeeld worden gaat ze netjes een eigen plekje opzoeken om haar snack op te eten. Ze probeert niet te stelen van de andere honden.
Buiten rent ze achter de andere honden aan, maar echt spelen is er nog niet bij. We vermoeden dat ze dat nooit geleerd heeft. Ze probeert wel al een keer een balletje te pakken, maar begrijpt niet goed wat de bedoeling is van balletjes gooien. Ze houdt er ook van om, liefst samen met 1 van de honden van het opvanggezin, te zitten soezen in het zonnetje, ze is een echte Spaanse zonaanbidster.
Een werkpuntje op wandeling is dat ze makkelijk gaat blaffen wanneer ze andere honden ziet. Ze is hier goed in te corrigeren. Verder loopt ze wel netjes aan de lijn. Als je even wil gaan zitten of iets gaan drinken, gaat ze netjes onder je stoel liggen. Ze geniet er ook van te gaan wandelen, wanneer de riemen en tuigjes uit de kast gehaald worden staat ze als eerste aan de deur. Momenteel kan ze wandelingen van ongeveer 6 km aan, maar dit is zeker op te bouwen, ze vindt het ontzettend fijn op buiten alles te bekijken en besnuffelen.
DINKY is een makkelijke eter, loopt achter je aan op haar achterpootjes als je met haar bakje aan komt (ze lijkt dan net een stokstaartje) en in geen tijd heeft ze haar bakje leeg. Of dat nu brokjes, blikvoer of KVV is, maakt voor haar niet uit. Ze houdt er ook erg van om op botjes te knagen.
Mits tijdig buiten gelaten, is DINKY helemaal zindelijk.

Klik hier om een filmpje van DINKY in Spanje te bekijken.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
DINKY is een heel aanhankelijk hondje, dat niet graag alleen is. We plaatsen haar daarom dan ook niet bij mensen die lange dagen maken of veel van huis zijn. Een gezin met oudere kinderen is OK, in een druk gezin met heel jonge kinderen zal DINKY het moeilijk hebben. Indien er reeds een stabiele hond van haar formaat aanwezig is zou dit fijn zijn voor DINKY.
De ideale adoptant voor DINKY is dus vaak thuis, en wil heel veel dingen samen met haar doen, ze is een echt mensenhondje, dat zich heel snel hecht aan "haar" mensen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal. DINKY kan vermoedelijk niet met katten.
Bijzonderheden DINKY werd, samen met haar vermoedelijke dochter DAKOTA, gered uit de perrera La Valleja in Liencres. Van hun voorgeschiedenis is niets bekend.
DINKY heeft vrij veel tandsteen en er ontbreken een paar tandjes.
Toen ze aankwam was DINKY vrij mager, maar na een paar maanden voldoende voeding is het opletten om haar op gewicht te houden. Ze heeft de neiging om snel aan te komen.
Kosten: € 215,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG