D I X A N
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 16/11/2016
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 6-7 kg.
Uiterlijk
Wit, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

Adoptalo is een dierenbeschermingsorganisatie in Madrid die niet over een asiel beschikt. Ze werken met enkele opvanggezinnen en hebben de beschikking over een aantal rennen die ze huren op jaarbasis bij een dierenpension. Adoptalo haalt zijn honden vooral uit een dodingstation in Madrid waar ze veel absoluut plaatsbare honden redden. Adoptalo krijgt geen subsidies en moet rondkomen van sponsors en donateurs. Onze stichting heeft in 2010 met het jaarproject geld ingezameld voor Adoptalo.
Verblijfplaats
Deurne (BelgiŽ, bij Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter
DIXAN is een leuk, vrolijk en stabiel hondje dat graag een speels hondenvriendje zou hebben. Hij trekt niet aan de leiband en op veilige plaatsen kan hij perfect los. Hij is een echte allemansvriend en sociaal met hond en kat.
Hij komt graag knuffelen en kan je ontzettend veel kusjes geven. Hij kan een paar uur alleen zijn met andere honden zonder te slopen of blaffen. Hij is volledig zindelijk en markeert niet (DIXAN plast nog steeds als een teefje).
Na het wandelen en spelen is DIXAN op zijn rust gesteld en wordt dan niet graag gestoord. Daarom plaatsen we hem niet met heel jonge kinderen.
Ďs Nachts is hij zeer rustig maar slaapt wel graag naast in de nabijheid van zijn opvangbaasjes in een mandje.
Hij rijdt graag mee met de auto en is rustig. DIXAN is gek op spelen en poedelen in het water en wordt dan ook lekker vies, maar het positieve is dat hij een zelfreinigende vacht heeft. Zo is hij vies en een paar uurtjes later is hij vanzelf weer spierwit!

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van DIXAN in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor DIXAN zoeken we adoptanten die veel met hem willen ondernemen, en bij voorkeur al een speels hondenvriendje hebben want DIXAN fluisterde ons in dat hij o zo graag een hondenvriendje wil. Aangezien hij na het spelen en wandelen nogal op zijn rust gesteld is, wordt DIXAN niet geplaatst bij een gezin met hele jonge kinderen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. Gedrag met katten is onbekend.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden DIXAN werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Hij was niet gechipt, van zijn voorgeschiedenis is niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG