D I X I
contactpersoon
voor meer info:
noor@sos-strays.nl
+31 (0)6-37271211
  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/07/2002
Schouderhoogte
Klein hondje: 25 cm hoog en 6 kg.
Uiterlijk
Wit met beige, kortharige, licht krullige vacht.
Herkomst
Spanje, Ubeda
Verblijfplaats
Zuidoost Beemster, in een opvanggezin met honden.
Karakter
DIXI is een heel lief en rustig hondje. DIXI is zindelijk mits ze op tijd wordt uitgelaten. 's Morgens bij het wakker worden is het wel zaak haar eerst naar buiten te laten zodat ze haar plasje kan doen. DIXI is een bejaard dametje en heeft niet veel interesse meer voor haar omgeving. Af een toe komt ze een knuffeltje halen, ze geniet van de tuin, snuffelt wat rond en gaat dan in het zonnetje liggen om op haar gemak haar pootjes wassen.
DIXI doet graag een dutje op haar kussen. DIXI kan een paar uur alleen blijven, in het opvanggezin verblijft zij los in de kamer met de andere honden van het gezin.
DIXI krijgt in het opvanggezin pens en vers vlees en is gek op kip. DIXI houdt niet erg van brokken.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van DIXI.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Wij zoeken voor DIXI een wat ouder iemand, liefst een vrouwelijke adoptante die ervaring heeft met hondjes op leeftijd en haar nog een fijn thuis kan bieden, DIXI vraagt niet veel, een paar maal per dag een ommetje, een aai over haar bolletje, wat lekkers op zijn tijd en een comfortabel mandje dicht bij haar vrouwtje. Het liefst slaapt DIXI 's nachts in haar mandje in de slaapkamer. DIXI heeft een medische achtergrond, zie Special Care.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
Medisch:
DIXI heeft een hartruis en wat tandsteen waar we gezien haar leeftijd niets maar aan doen. DIXI heeft een vetbult op haar buikje, deze zit los en hoeft volgens de dierenarts niet te worden verwijderd, Ze heeft er geen last van. DIXI heeft licht artrose maar eenmaal op gang loopt ze goed.
Bij andere honden
Sociaal. DIXI is een gemakkelijk hondje en heeft niet heel veel interesse in de andere honden van het opvanggezin. Buiten snuffelt ze aan andere honden als deze haar komen begroeten maar gaat verdere haar eigen gangetje. DIXI reageert niet op katten.
Bijzonderheden DIXI was zeer gelukkig geadopteerd. DIXI is teruggekomen bij SOS-Strays omdat haar bazinnetje is overleden. DIXI was erg aan haar gehecht en was de eerste weken na haar overlijden verdrietig en depressief.
Inmiddels gaat het beter met DIXI, ze toont weer belangstelling voor haar omgeving en zoekt contact met haar opvangmoeder. We verwachten dat DIXI met veel liefde en geduld haar verdriet te boven kan komen en nog een gelukkige oude dag voor zich heeft.
Kosten: € 50,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG