D O B
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372
  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/06/2009
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en 6-7 kg.
Uiterlijk
Licht met donkerbruin, korte vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Schoten (BelgiŽ, ten noorden van Antwerpen), in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
DOB is in huis een zeer rustig hondje dat erg hangt aan zijn tijdelijke vrouwtje. Met de eigen honden van het opvanggezin komt hij goed overeen, maar hij zoekt hen niet echt op om te spelen.
DOB wandelt braaf aan de riem, maar het liefst van al rijdt hij mee met de auto; als hij maar mee mag met het vrouwtje is hij gelukkig.
DOB is naar sommige mannen wat angstig.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor DOB zoeken we een alleenstaande dame of een rustig koppel dat hem graag overal mee heen neemt, zodat hij niet teveel alleen moet blijven. Daar DOB zich ook in alle omstandigheden voorbeeldig gedraagt, is dit ook niet echt een probleem.
Een andere rustige hond in het huisgezin, is zeker geen probleem, maar DOB heeft niet echt een andere hond nodig om gelukkig te zijn.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

DOB is door onze vrienden van Adoptalo uit de perrera (dodingsstation) van Madrid gered. Hij was daar binnen gebracht, maar had geen chip en niemand heeft ooit naar dit leuke hondje gevraagd.
Het gebit van DOB werd in Spanje nog gesaneerd. DOB heeft het begin van staar, waardoor hij in het donker minder goed ziet.
Kosten: € 115,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG