D O R A   I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/09/2013
Schouderhoogte
Klein hondje: 27 cm hoog en 4,6 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, niet helemaal kortharig
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Leek, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
DORA is een zeer lief, ietwat verlegen, mensgericht hondje. Ze knuffelt graag en ligt graag bij je. Warme holletjes van kleedjes e.d. zijn haar favoriet.
DORA is dol op spelen, vooral balletjes zijn helemaal het einde.
Ze is volledig zindelijk.
DORA kan, samen met de andere honden in het opvanggezin, al even alleen thuis blijven. Na wat gepiep en geblaf, is ze al snel stil. Helemaal alleen blijven vindt ze nog lastig.
DORA moet aan nieuwe mensen even wennen. Ze verwelkomt ze dan ook met een blafje. Als ze eenmaal ziet dat het goed is, komt ze kennismaken en is ze al snel je grootste vriendinnetje.
Buiten wil ze naar vreemde mensen ook nog wel eens een blafje laten horen maar het is al snel goed. Ze wandelt graag en loopt goed mee aan de riem. Buiten met balletjes gooien is helemaal fantastisch.
DORA vindt katten maar vreemde wezens en vermijdt ze dan ook.
DORA werd door haar Spaanse verzorgers beschreven als een zeer sociaal, slim en lief hondje. DORA kan wat angstig voor mannen zijn.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
DORA is een hondje dat makkelijk te plaatsen is in veel verschillende situaties.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden En van de medewerkers zag DORA alleen op straat lopen, duidelijk in de war. Het was op dat moment onmogelijk om haar te pakken maar een andere vrijwilligster heeft haar na zon twee uur volgen gelukkig kunnen vangen. DORA verbleef bij een Spaans opvanggezin totdat ze naar Nederland kon reizen.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG