D Y N G O
contactpersoon
voor meer info:
mirjam@sos-strays.nl
+31 (0)23-7503220
 Bereikbaar tot 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Tibetaanse terrier.
De Tibetaanse terrier is een werkhond die erg goed te trainen is, maar een goede baas nodig heeft.
Leeftijd
± 01/12/2014
Schouderhoogte
Middelmaat: 55 cm hoog en 19 kg.
Uiterlijk
Tricolor (bruin, wit en grijs/zwart), halflangharig vacht die niet verhaart. Hij heeft een korte staart. DYNGO is getrimd en heeft nu een korte, zachte vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Haarlem, in een opvanggezin met kinderen en een andere hond.
Karakter
DYNGO is een prachtige, lieve en rustige hond die erg trouw en volgzaam is. In huis is hij erg rustig en ligt het liefst met zicht op zijn opvangmama. Hij is helemaal zindelijk en sloopt niets. ‘s Nachts is hij los in de huiskamer, samen met de andere hond van het gezin. Overdag kan hij ook een paar uurtjes alleen in de huiskamer. Hij houdt niet van de bench en heeft die ook niet nodig. Hij is lief tegen iedereen en wil alle mensen en kinderen graag ontmoeten en even geaaid worden.
DYNGO is gek op eten, hij weet nu dat hij op afstand moet blijven als je eten vast hebt. Hij krijgt zijn eigen voer apart, omdat hij snel zijn eigen bak voer leeg eet en dan verder wil gaan met de bak van de andere hond. Hij kent het commando “zit” en gaat rustig voor je zitten, tot je zijn bak voer neer zet.
Hij heeft een duidelijke opvoeding en regels in huis nodig. Daarom zoeken we voor hem mensen die ervaring met honden hebben. Als je zelf die rust uitstraalt en consequent met hem omgaat, dan blijft DYNGO ook heel rustig en hecht hij zich enorm aan je. Hij geniet van knuffelen en stoeien. Er zit totaal geen agressie in deze hond.
Buiten loopt DYNGO echt prima aan de korte en lange lijn. Hij kan los in veilige gebieden en geniet van even rennen en spelen met andere honden. Hij houdt zijn tijdelijke bazen goed in de gaten en komt meteen als hij geroepen wordt. Hij vindt het leuk om even een vogel op te jagen, maar hij heeft geen jachtinstinct. DYNGO vindt het heerlijk om te apporteren met een bal of stok. Als je dit af en toe aanbiedt en niet te lang, dan raakt hij niet teveel in de focus.
DYNGO kan met alle honden goed opschieten. DYNGO wil graag met je optrekken en voor je werken. Hij heeft echt het karakter van een herdershond. Hij kan prima naast de fiets lopen.
DYNGO kan prima mee in de auto en vindt het heerlijk om met je op stap te gaan.

Klik hier om een filmpje te bekijken van DYNGO.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
DYNGO past alleen bij ervaren mensen, die consequent en rustig met hem om kunnen gaan: hij is een aanhankelijke hond die erg goed te trainen is.
Hij kan niet bij katten of kleine huisdieren (vogels in huis zijn geen probleem).
We plaatsen DYNGO niet in een gezin met heel jonge kinderen. Maar kinderen ontmoeten onder leiding van de baas gaat prima!
Omdat DYNGO heel aanhankelijk en trouw is, past hij niet bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
DYNGO is sociaal met andere honden. Hij is fel tegen katten, binnen en buiten.
Bijzonderheden
Kosten: € 235,-- gift + € 75,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG