E K I S
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/05/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk middelmaatje:
Op 30/10/2018 met 6 maanden oud: 38 cm hoog en 10,5 kg.
Uiterlijk
Bruin gemeleerd, pluis- met wat ruwharige vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Delft, in een opvanggezin met jonge kinderen, katten en een hond.
Karakter
EKIS is een heerlijke, lieve, speelse pup. Hij wisselt gedurende de dag van eten naar spelen naar slapen. Hij vindt het heerlijk om bij je op schoot of op de bank te liggen.
Hij heeft veel energie en uit dit door te spelen of lekker buiten te ravotten.
Hij speelt nog behoorlijk wild en ook je handen, armen en benen zijn daarbij soms een doelwit. Hij pakt alles wat hij tegenkomt en vooral eten zou hij zo van je bord pakken of uit je hand.
EKIS is nagenoeg zindelijk, mits je regelmatig met hem naar buiten gaat.
EKIS kan al enkele uurtjes alleen thuis blijven. Van bepaalde dingen weet hij dat het niet mag maar probeert het stiekem soms toch. Hij laat zich dan goed corrigeren.
EKIS en de kinderen in het opvanggezin (een tweeling van drie jaar) hebben een geweldige klik en ze doen heel veel met elkaar. Daarbij wordt soms ook het speelgoed gedeeld, wat uiteraard wordt gecorrigeerd.
EKIS en de kat in het opvanggezin zijn ook heel leuk samen. EKIS daagt de kat uit om te spelen en de kat vindt het leuk om of mee te doen of om hem terug uit te dagen. 's Avonds slapen ze samen los in de kamer. Dat gaat erg goed.
EKIS is goed in de omgang met andere honden. Inmiddels snapt hij dat niet iedere hond wil spelen en dat snuffelen ook een mogelijkheid is. Ook vreemde mensen op straat wil hij altijd vrolijk begroeten. Buiten aan de riem is alles en iedereen leuk. EKIS is snel afgeleid en hij wil het liefste overal tegelijk zijn. Eenden en vogels hebben daarbij ook zijn aandacht. Ook een holletje is zo gevonden door hem en graven is dan zijn grote hobby.
Tijdens het spelen of als EKIS wat hoort, wil hij nog wel eens blaffen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van EKIS in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
EKIS is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden  
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG