E L S A   G.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/10/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 42 cm hoog en 11,3 kg.
Uiterlijk
Zwart met klein beetje wit, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Vierlingsbeek, in een opvanggezin met honden.
Karakter
ELSA een zeer sociale, vrolijke en speelse jonge hond die verzot is op aandacht. Buikje kroelen en lekker tegen je aan liggen, ELSA is dan dolgelukkig. In huis is ELSA rustig aanwezig, ligt zoals zoveel windhonden het liefst de hele dag te slapen. ELSA heeft wel haar spelmoment in huis en speelt dan graag met het aangeboden speelgoed, of dat nu groot of klein is. Soms ziet ze het verschil niet en kan met je sloffen er vandoor gaan zonder deze echter te slopen.
Daar ELSA een jonge windhond kruising is heeft ze wel 1 keer per dag een flinke wandeling nodig waar ze kan rennen en spelen met andere honden waar ze zeer sociaal mee is. Rennen doet ELSA het liefst, en dan zo hard mogelijk. In veilig gebied kan ELSA prima loslopen er moet echter wel rekening gehouden worden met haar jachtinstinct.
Bij vreemde mensen en kinderen kijkt ELSA eerst even de kat uit de boom voor ze zich laat aanhalen maar daarna is het goed. Bij bezoek kan ELSA even aanslaan maar wordt vrolijk begroet.
Een paar uurtjes alleen zijn is voor ELSA geen probleem al is dit wel in bijzijn van de aanwezige huishond. Hierbij verblijft ELSA in de bench. ELSA is zo goed als zindelijk mits ze op tijd uitgelaten wordt. Ze meldt goed als de nood hoog is.
ELSA kan prima mee in de auto.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ELSA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor ELSA zoeken we bij voorkeur baasjes die bekend zijn met windhonden. Baasjes die bovendien de tijd hebben dit hondje verder op te laten bloeien en aan haar energiebehoefte kunnen voldoen. Dan is ELSA een heerlijk maatje voor het leven.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en erg speels. ELSA kan niet met katten en konijnen.
Bijzonderheden  
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG