E L S A   G.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/10/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 42 cm hoog en 9,4 kg.
Uiterlijk
Zwart met klein beetje wit, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Amersfoort, in een opvanggezin met een kind en een hond.
Karakter
ELSA wordt door haar Griekse verzorgers beschreven als een makkelijke en lieve hond die dol is op knuffelen en kriebelen.
Hier laat ELSA zien dat ze een spring in het veld is, een hond met een hoge dosis energie. ELSA heeft altijd wel zin in een spelletje of jij nu zin hebt of niet. Haar energie moet in goede banen geleid worden. Kan ELSA haar energie kwijt, dan is ze in huis een rustige hond die heerlijk naast je kan komen liggen knuffelen op de bank.
ELSA heeft een zachtaardig karakter en kan erg goed overweg met kinderen, maar door haar drukke gedrag kan ze wat te wild zijn. ELSA moet nog heel veel leren, zoals niet van tafel pikken, dat jouw eten ook jouw eten is (ze heeft altijd honger), dat er een tijd van spelen is en een tijd van rust.
Tijdens het wandelen trekt zij nog behoorlijk aan de riem en is voortdurend op onderzoek. Er wordt aan gewerkt om haar wat rustiger aan de riem te leren lopen.
In veilig omheind gebied kan ELSA prima loslopen, ze gaat dan constant op onderzoek uit; er is een grote kans op een hoge dosis jachtinstinct.
ELSA is op een ongelukje na zindelijk en 's nachts slaapt zij heerlijk door in de bench.
Bij het alleen thuis zijn heeft ELSA de steun van de huishond, is die uit het zicht dan laat ze door te gaan piepen en janken merken dat ze dit niet leuk vindt en verlatingsangst heeft.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor ELSA zoeken we mensen in een rustige omgeving die weten wat een drukke hond inhoudt, die haar veel structuur en duidelijkheid kunnen geven en een zeer consequente opvoeding. Mensen die de humor van deze lieve druktemaker inzien. Een druk gezin of omgeving waar veel prikkels binnen komen maken van ELSA een hyperactieve hond. ELSA heeft een zachtaardig karakter met een grote kans op een hoge dosis jachtinstinct. Vanwege haar drukke gedrag is zij niet geschikt voor een gezin met jonge kinderen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en erg speels. Zij reageert op katten door er achter aan te gaan, zowel binnen als buiten.
Bijzonderheden  
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG