E S T H E R   S.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 21/06/2009
Schouderhoogte
Middelmaat: ca.42 cm hoog en 24,4 kg (momenteel veel te zwaar).
Uiterlijk
Grijsbruin/zwart, dikke wollige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
ESTHER was volgens haar Spaanse verzorgers een ongelooflijk lieve hond. En daar is geen woord verkeerd mee gezegd. Ze is een heerlijke, lieve hond die het best nog spannend vindt om in een huis te wonen, maar die zichtbaar geniet. Ze wordt steeds vrijer in haar beweging in huis. Ze is wel een dame van middelbare leeftijd met een rugzakje, en heeft daarom tijd nodig om de wereld buiten het asiel te vertrouwen.
ESTHER geniet van alle aandacht die ze krijgt. Er zit geen kwaad in haar; ze is zelfs een tikkeltje onderdanig en laat dan haar buikje zien. Een geruststellende kriebel en alles is weer oké.
Buiten met de wandelingen loopt ESTHER heerlijk in haar eigen tempootje mee, met zo af en toe een heel vrolijk sprintje of huppeltje… Ze is heel erg bang voor harde knallen, gelukkig vlucht ze niet maar zoekt ze jouw bescherming op.
ESTHER is zeer gehoorzaam en heeft een redelijk goede conditie. Twee keer per dag een wandeling van een uur is geen probleem voor haar.

Klik hier om een filmpje te bekijken van ESTHER in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ESTHER heeft baasjes nodig die haar tijd geven om vertrouwen te krijgen en van het leven te genieten. Die het geduld hebben om zich aan te passen aan haar tempo en die lekker met haar gaan wandelen. Een stabiele andere hond zou haar kunnen helpen, maar is niet nodig.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
ESTHER verbleef al jaren in het asiel Bolgachina te Oviedo, en heeft daar menige seizoenswisseling meegemaakt. Gelukkig krijgt zij nu ook, via onze vrienden van La Protectora, haar kans op geluk als huishond.
Kosten: € 140,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG