E V I T A   S.
contactpersoon
voor meer info:
marc.bogaerts1210@telenet.be
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Teckel ruwhaar
Leeftijd
± 01/01/2013
Schouderhoogte
Klein hondje: 28 cm hoog en 7 kg
Uiterlijk
Bruine, ruwharige vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid, maar sinds september 2014 in Nederland.

Verblijfplaats
Borgerhout (BelgiŽ, bij Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
Mission impossible..........bwa, weet ik nog zo niet. Ik geef toe, ben niet de makkelijkste; ben bv. niet echt gek op bezoek. Ben natuurlijk ook een echte teckel, en volgens het boekje moet ik dus een beetje waaks zijn. Nu, als het baasje zegt dat ik me moet gedragen, en de bezoeker is niet bang van mij, dan zal ik het heus wel laten om even zijn broek tussen mijn tanden te nemen; even grommen en blaffen moet toch wel kunnen denk ik zo. Volgens mijn baasje stel ik me maar een beetje aan.....hij moest eens weten!
Ik heb momenteel 8 hondse vriendjes; nu ja vriendjes; ze moeten natuurlijk niet te dicht langs mijn bench passeren, dan laat ik ze wel weten dat ik op mín privacy gesteld ben, maar voor de rest komen we wel goed overeen.
Ik heb ondertussen al op verscheidene plaatsen gelogeerd (ben echt wel een globetrotter) en heb ondervonden dat ik niet dol ben op kleine mensjes (veel te druk) en blijkbaar vinden die harige poezenbeesten het ook niet leuk als ik ze even wil proeven (flauweriken!).
Verder ben ik het perfecte hondje, al zeg ik het zelf; ik ben rustig in huis (lig meestal in mijn open benchje te chillen), ben natuurlijk volledig zindelijk en ga graag mee wandelen (moet niet vroeg in de ochtend zijn.....slaap graag uit); aan de riem of los, maakt me niet uit; ik let er wel op dat mín baasje niet ontsnapt.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van EVITA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor EVITA zoeken wij een ruim ervaren baasje die haar stabiliteit en leiderschap biedt, liefst in een rustige omgeving waar niet om de haverklap bezoek over de vloer komt. EVITA past het best bij een baasje zonder kinderen of andere huisdieren. Alhoewel EVITA best kan opschieten met andere honden buiten, plaatsen wij Evita niet in een gezin met honden. Door haar bezitsdrang is het voor EVITA het beste om als hond-alleen te worden geplaatst.
Consequent leiderschap is absoluut gewenst en het liefst ook ervaring met teckels.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. EVITA kan NIET bij katten of knaagdieren worden geplaatst.
Bijzonderheden EVITA werd door onze vrienden van Adoptalo.com gered uit de perrera (dodingstation) van Madrid. EVITA is terug ter herplaatsing (zie "karakter").

Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

Kosten: € 215,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier ťn in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG