F E L P A   S.
contactpersoon
voor meer info:
mirjam-sos@hotmail.com
+31 (0)23-7503220
 Bereikbaar tot 20.00 uur

Foto
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 03/10/2017
Schouderhoogte
Blijft waarschijnlijk klein of wordt een kleine middelmaat.
Op 24/01/2018 met bijna 4 maanden oud: 28 cm hoog en circa 5 kg.
Uiterlijk
Zwart/wit met hier en daar wat bruin, beetje ruwharige vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Brunssum, in een opvanggezin met honden en katten.
Karakter
FELPA wordt door haar Spaanse verzorgers beschreven als een zeer lief, grappig, sociaal en vriendelijk pupje. Ze is dol op aandacht krijgen.
FELPA is een kleine en lieve pup die even de kat uit de boom kijkt, maar snel aan je went en erg knuffelig is. Ze vindt het heerlijk om op haar buikje geaaid te worden. Ze is het liefst bij je in de buurt.
Ze gaat aangeven dat ze iets moet doen door wat drukker te rennen en te piepen, zodat je haar naar buiten kan laten. Ze is zo goed als zindelijk als je maar oplet.
Ze eet rustig en goed. Ze gaat prima met de honden en poezen om bij het opvanggezin. Ze is leergierig en goed te trainen met wat lekkers.
Buiten in de tuin rent ze vaak even lekker uit in rondjes en doet even gek, daarna is ze weer rustig. Voor een pup loopt ze redelijk goed en rustig aan de lijn. Als ze een blaadje ziet waaien, wil ze er speels achteraan rennen. Ze is rustig in huis en lekker speels buiten.
Kortom: FELPA is een heerlijk lieve en gemakkelijke pup.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
FELPA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. FELPA is gewend aan katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden FELPA is door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Hoe zij daar terecht was gekomen en wat haar voorgeschiedenis is, is onbekend.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG