F I K A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix Bobtail
Leeftijd
± 25/03/2017
Schouderhoogte
FIKA wordt vermoedelijk een flinke middelmaat.
Op 09/09/2017 met bijna 6 maanden oud: 48 cm hoog en 16 kg.
Uiterlijk
Wit met zwarte rug, nu nog (ruwharige) puppyvacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Haarlem, in een opvanggezin met kinderen, een hond en een kat.
Karakter
FIKA is een vrolijke, uitbundige, onderzoekende pup. FIKA vindt alles interessant om te onderzoeken, dus nog niet alle spullen in huis zijn veilig voor haar tandjes. Binnen in huis zoekt ze graag het contact en is ze erg gericht op haar baasjes. Ze is graag bij je in de buurt. Buiten heeft ze nog weinig aandacht. Hier wordt aan gewerkt.
FIKA is intelligent en leert snel. De commando's zit en hier begrijpt ze al redelijk goed.
FIKA is in huis soms lekker speels. Ze kan zich goed alleen vermaken met bijvoorbeeld een flostouw of kleedje. Ze rolt zichzelf daarin op en rolt weer terug. Ook vindt ze het erg leuk met de aanwezige hond in het opvanggezin te spelen. Het is een echt allemansvriendinnetje. Wel is het belangrijk haar af en toe rust te gunnen.
Aan vreemde geluiden in huis zoals de stofzuiger is ze al helemaal gewend.
De omgang met de kinderen in het opvanggezin (8 en 11 jaar) gaat erg goed. Kroelen en ontspannen vindt ze vooral met de dochter in huis erg fijn. Lekker aaien op haar prachtige buikje vindt ze het einde.
FIKA is deels zindelijk. Als ze op tijd wordt uitgelaten, gaat het goed. Ze loopt hierbij aan de riem nog wel van links naar rechts en trekt ook af en toe. Hierin is ze goed te corrigeren. FIKA loopt op dit moment nog niet los. Buiten is ze erg relaxed en niet onder de indruk van wat dan ook. Ze is een hondje met energie en is dol op wandelen.
FIKA kan al even alleen thuisblijven (in de bench) zonder dat ze de andere hond kan zien. Bij het weg gaan kan ze nog even piepen maar dat stopt vrijwel direct.
's Nachts slaapt FIKA in de bench en dat gaat goed.
FIKA is een makkelijke eter en heeft geen baknijd.
De aanwezige hond en kat zoekt ze graag op om te spelen, ook als zij daar geen zin in hebben. Ze zoekt hierin soms wel de grenzen op. Ze verstaat de roedeltaal goed.
FIKA heeft nog de neiging tegen je op te springen. Hier wordt aan gewerkt binnen het opvanggezin.
Kortom: FIKA is een heerlijke speelse clown waar je direct vrolijk van wordt!
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
FIKA is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
Omdat FIKA een hondje met energie is, zoeken wij mensen die er graag op uittrekken en haar voldoende beweging kunnen geven.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. FIKA heeft geen problemen met de kat van het opvanggezin (klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen).
Bijzonderheden FIKA is door onze vrienden van La Protectora gered uit de perrera van Lena.
Kosten gift:  € 235,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG