F L O O P Y
contactpersoon
voor meer info:
mirjam@sos-strays.nl
+31 (0)23-7503220
 Bereikbaar tot 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/03/2011
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Witte, krulharige vacht.
Herkomst
Spanje, Gijon
Verblijfplaats
Haarlem, in een opvanggezin met kinderen en een andere hond.
Karakter
FLOOPY (wordt nu Sammie genoemd) is een heel vrolijk en lief hondje en leert makkelijk. FLOOPY vindt het heerlijk om 3x per week mee hard te lopen (5 10 km) en loopt dan los mee en volgt keurig. Hij loopt niet weg en heeft geen jachtinstinct. FLOOPY luistert erg goed en kent diverse commando's. Ook aan de riem lopen doet hij keurig. Lekker snuffelen hier en daar vindt hij fijn. FLOOPY kent geen enkele angst buiten. FLOOPY vindt het fijn om te spelen maar dan met name met andere honden.
In huis is FLOOPY rustig en ligt het liefste op schoot of in de buurt van de baas maar een mand is ook prima. FLOOPY kan prima enkele uren alleen thuis zijn. Wel vindt hij het fijn naar buiten te kunnen kijken.
FLOOPY slaapt 's nachts los en dat gaat prima. Hij is zindelijk.
FLOOPY is sociaal met alles en iedereen, ook met kinderen. Als er iemand aan de deur komt, wil hij nog wel eens een blafje laten horen om het bezoek te verwelkomen.
FLOOPY is een makkelijke eter en heeft geen baknijd.
Autorijden is voor hem geen probleem en hij gedraagt zich rustig en wordt niet wagenziek.
Kortom: FLOOPY is een lief, makkelijk en vrolijk hondje!
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
FLOOPY past gezien zijn sociale karakter in veel gezinnen. Omdat FLOOPY het heerlijk vindt om mee hard te lopen, zoeken wij een gezin dat het leuk vindt om ook af en toe actief met FLOOPY dingen te ondernemen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, zowel met andere honden (groot en klein) als met katten en kinderen. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
FLOOPY was zeer gelukkig geadopteerd. Door persoonlijke omstandigheden van de adoptante, zoeken wij voor FLOOPY een nieuw huis.
Kosten: € 190,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG