F U K A   S.
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2009
Schouderhoogte
Middelmaat: 46 cm hoog en 14,5 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/witte vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Borgerhout, (bij Antwerpen) in opvanggezin met andere honden
Karakter
FUKA is in haar opvanggezin in huis een rustige hond die het liefst in de buurt van het baasje in de zetel gaat liggen dutten. Ze slaapt ook ‘s nachts gewoon beneden in de zetel of in een mand. Je hoort haar dan niet en ‘s morgens staat ze vrolijk klaar om je te begroeten. FUKA is sowieso geen blaffer. Ze is ook volledig zindelijk en doet haar plas en poep op de wandeling of gaat door het hondenluik de tuin in als ze dringend moet.
FUKA verblijft momenteel in een opvanggezin met meerdere honden en ze komt met allemaal goed overeen. Ze verstaat de hondentaal zeer goed, maar laat niet op haar kop zitten. Ook op de hondenspeelwei heeft FUKA geen problemen met vreemde honden; ze daagt ze regelmatig uit tot een loopspelletje, en dan lijkt ze eerder op een pup dan op een 9-jarig oudje. FUKA is dus, ondanks haar lange verblijf in een Spaans asiel, noch lang niet versleten.
FUKA wandelt voorbeeldig mee aan de riem, alsof ze nog nooit anders gewend is geweest.
FUKA kan zonder problemen voor een langere tijd alleen blijven (in het opvanggezin wel samen met andere honden); ze heeft geen verlatingsangst.

Klik hier om wat filmpjes te bekijken van FUKA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
FUKA kan geplaatst worden bij een gezin met al wat oudere kinderen, ze is erg lief voor kinderen en voorzichtig en springt niet tegen ze op. Ook zou ze bij de wat oudere adoptant haar thuis kunnen vinden, mits ze nog goed ter been zijn en FUKA lange wandelingen kunnen laten maken, want daar houdt ze van.
FUKA kan ook samen met andere honden, ze is heel sociaal. Ze kan niet samen met katten, daar is ze erg fel tegen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en rustig. FUKA houdt niet van drukke energieke honden om haar heen en niet van katten.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
FUKA is in 2011 op straat gevonden, samen met haar drie pups voor wie ze een erg lieve moeder was. Sinds dat jaar verbleef zij in het asiel en heeft ze menige winter in een kennel doorgebracht. Gelukkig krijgt zij nu de kans op een leven als huishond.
FUKA was gelukkig geadopteerd maar is terug in opvang gekomen omdat zij de gehandicapte chiuhuahua van het adoptiegezin als prooi begon te beschouwen.
Kosten: € 140,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG