G A L A N
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Engelse Setter
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 02/04/2014
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 54 cm hoog en 15,3 kg.
Uiterlijk
Wit/roodbruin gevlekt, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Hulsberg, in een opvanggezin met een andere hond, een kat en een vogel.
Karakter
GALAN is een vrolijke, actieve, enthousiaste, nieuwsgierige en sociale hond.
Sociaal gezien lijkt hij af en toe nog een hele blije pup maar hij laat zien dat hij graag kan en wil leren. Het opvanggezin werkt eraan hem wat sociale vaardigheden bij te brengen, zoals niet met je poten op het aanrecht of de tafel.
Ook met de andere hond in het opvanggezin snapt hij steeds beter wat de bedoeling is. Ze kunnen het goed vinden met elkaar. Aandacht delen is geen enkel probleem.
Knuffelen en aaien vindt hij heerlijk!
Wandelen vindt GALAN geweldig en hij is zeer sociaal met andere honden. Het liefste zou hij een sprintje willen trekken, maar hij is nog te kort in Nederland om hem los te laten lopen. Een ontsnappingsvrije tuin is dan ook een must.
GALAN trekt uit enthousiasme aardig aan de riem. Het opvanggezin is hiermee aan het oefenen.
's Nachts en zonder toezicht verblijft hij in de bench en dit gaat goed.
GALAN is zindelijk.
De kat in het opvanggezin liep demonstratief voor hem langs, ging midden in de kamer liggen en GALAN respecteerde dit. Wel blijft de kat interessant. Een correctie is voldoende om hem te stoppen. Dit blijft wel een aandachtspuntje.
GALAN is lief met kinderen. Hele kleine kinderen zouden door zijn enthousiasme mogelijk omvergelopen kunnen worden.

Klik hier om een filmpje te bekijken van GALAN.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor GALAN zoeken wij actieve adoptanten die het heerlijk vinden om te wandelen en hem te laten spelen met soortgenootjes. En die daarnaast nog wat puntjes op de i willen zetten in zijn opvoeding. Een ontsnappingsvrije tuin is een must.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. GALAN reageert vriendelijk op katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden GALAN verbleef enige maanden in het asiel van Torres en kreeg nu een kans op een mooi leven als huishond in Nederland of BelgiŽ.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG