G A Ñ O
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix type herder
Leeftijd
± 01/01/2003
Dit is de geboortedatum in zijn paspoort, de leeftijd die geschat werd toen hij binnenkwam in het asiel in zeer slechte conditie. Echter, de huidige dierenarts denkt dat hij toch wel een paar jaar jonger moet zijn, ongeveer 12 jaar.
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 63 cm hoog en 23 kg
Uiterlijk
Tricolor, overwegend zwart, kortharig
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Harderwijk, in een opvanggezin met een kat.
Omschrijving
GAÑO is een ontzettend lieve hond. Hij gaat heel graag naar buiten! Hij wil graag even kennis maken met andere honden, en vervolgt dan weer zijn wandeling. Kleine keffertjes passeert hij zonder aandacht.
Voor een oude hond heeft GAÑO nog een heel goede conditie.. Aan de lange lijn loopt hij een flink stukje vooruit. Af en toe komt hij even naar je terug om je een lik te geven. Hij kan op veilige plaatsen loslopen. Hij luistert heel goed en komt gelijk als je hem roept. In huis is GAÑO rustig aanwezig. Hij is helemaal zindelijk en hij kan goed een paar uur alleen zijn. Hij gaat dan slapen maar het liefst is hij in de buurt van zijn baasje. Hij is altijd blij om je te zien en begroet je enthousiast; hij springt niet tegen je op maar draait een rondje om zijn eigen as. GAÑO blaft bijna nooit.
GAÑO eet rustig, in etappes. Toch kan er beter geen voedsel op het aanrecht of de afel blijven staan want dan wil hij nog wel eens met zijn poten er op springen om het er af te halen.
GAÑO gaat prima mee in de auto, maar uit zichzelf springt hij er nog niet in. Hij laat zich er wel makkelijk in tillen. GAÑO is een superleuke knappe hond, hij is ook lief voor kinderen.

Klik hier voor een filmpje van GAÑO in het asiel in Spanje, wandelend aan de riem.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor GAÑO zoeken we mensen die hem nog een fijne oude dag willen geven. GAÑO is graag buiten, een grote tuin of op een boerderij zou ideaal voor hem zijn. GAÑO is lief voor kinderen en zou ook prima passen in een gezin. Hij kan zowel als enige hond als met andere honden samen geplaatst worden. Omdat hij zo graag bij je in de buurt is, zoeken we een thuis waar hij niet te veel alleen hoeft te zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit: GAÑO heeft bijna geen tanden meer, maar kan nog gewoon brokken eten.
- Ogen: Hij heeft beginnende staar, maar kan nog wel redelijk zien.
- Gehoor: goed. GAÑO had een oorontsteking door overtallig gist, deze is inmiddels behandeld.
- Conditie: goed. GAÑO is nog heel fit voor zijn leeftijd.
- Mobiliteit: goed, geen artrose.
- Hart: goed.
- Bloedtesten: OK.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. GAÑO reageert wisselend op katten. Soms laat hij ze met rust en negeert de kat volledig, andere keren reageert hij fel en wil hij de kat in huis opjagen. Om deze reden kan GAÑO misschien maar beter niet bij katten in huis geplaatst worden.
Bijzonderheden  
Kosten: € 75,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG