G A S P A R
contactpersoon
voor meer info:
noor@sos-strays.nl
+31 (0)6-37271211
  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 23/02/2014
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en 4 kg (nog te mager).
Uiterlijk
Zwartgrijs/wit halflangharige vacht (op dit moment kort geknipt).
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Doorwerth, in een opvanggezin.
Karakter
GASPAR is een echte allemansvriend. GASPAR is vriendelijk, sociaal en nieuwsgierig van aard.
De eerste dagen in het opvanggezin was hij wat onrustig maar inmiddels voelt hij zich uitstekend op zijn gemak en geniet met volle teugen van alle aandacht en liefde die hij krijgt. GASPAR is erg aanhankelijk en volgt zijn opvangouders overal naar toe.
GASPAR is duidelijk gewend om in huis te leven, hij is zindelijk, loopt goed mee aan de riem en is gehoorzaam.
GASPAR kan prima loslopen en geniet van de wandelingen in het bos.

Klik hier om een paar filmpje te bekijken van GASPAR in het opvanggezin in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
GASPAR past bij adoptanten die hem liefde wil geven, die lekker met hem wil wandelen en die net als hij veel van knuffelen houden. GASPAR is een geweldig leuk hondje voor een alleenstaande persoon of een koppel. Omdat Gaspar zo aanhankelijk is zoeken wij voor hem kandidaten die niet te vaak van huis zijn of lange dagen maken. GASPAR heeft niet per se een ander hondje in huis nodig om gelukkig te zijn.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Bijzonderheden GASPAR was te mager toen hij naar Nederland kwam. Inmiddels gaat het eten goed en is GASPAR al wat aangekomen. Wij vermoeden dat GASPAR in Spanje gewend was om 'met de pot' mee te eten. De overgang naar hondenvoer vond GASPAR in eerste instantie wel moeilijk. Inmiddels eet GASPAR hondenvoer. Nu nog wel met een beetje leverworst om hem te paaien maar dat wordt allengs afgebouwd.
GASPAR werd, samen met MELCHOR S. die met hem mee naar Nederland reisde, door zijn eigenaar afgegeven bij de perrera van Madrid. De reden is niet bekend.
Op dit moment is de vacht van Gaspar geknipt omdat deze in een zeer slechte staat was.
Kosten: € 235,-- gift + € 50,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG