G I Z M A
contactpersoon
voor meer info:
mirjam@sos-strays.nl
+31 (0)23-7503220
 Bereikbaar tot 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix Herder
Leeftijd
± 01/04/2017
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk (grote )middelmaat.
Op 01/10 2017, met 6 maanden oud: 45 cm hoog 12 kg.
Uiterlijk
Tricolor, overwegend zwart met blonde ondervacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Haarlem, in een opvanggezin met kinderen en een andere hond.
Karakter
GIZMA is een prachtige hond met een drie kleuren vacht. Onder het zwarte haar zit een blonde ondervacht en haar poten zijn wit, bruin, zwart gespikkeld. Ze is een aanhankelijke hond die het liefst bij je in de buurt is. Samen met de andere hond van het gezin kan ze prima een paar uur alleen thuis zijn in de bench. Ze slaapt `s nachts in de bench in de woonkamer. In huis is ze een rustige hond die iedereen liefdevol begroet. Ze heeft wat speelgoed in huis nodig om op te kauwen, dan laat ze de meubels en kussens in huis met rust. Ze is erg lief met kinderen en laat zich graag aaien. Ze heeft geen voernijd en gaat prima mee in de auto.
Buiten is GIZMA een energieke hond die rond rent en speelt met andere honden. Ze kan prima met alle honden opschieten en weet wanneer ze onderdanig moet zijn. Ze springt regelmatig even het water in en gaat nu ook stukjes zwemmen langs de kant. Ze vindt alles leuk waar beweging in zit, een fiets, hardloper, een vliegende vogel, zelfs een vliegtuig in de lucht pakt meteen haar aandacht. Het opvanggezin is met haar aan het oefenen aan de lange lijn, zodat ze in de toekomst in veilige gebieden los zal kunnen. Ze moet wel meerdere keren naar buiten voor een wandeling in de natuur, anders wordt ze onrustig in huis.
GIZMA wil graag haar roedel bij elkaar houden en we zien een aanleg voor het drijven en buiten werken voor de baas. Ze heeft een gevoelig karakter en het opvoeden moet vanuit die wil om voor je te werken gebeuren. Het is geen hond die met harde hand aangepakt moet worden. Ze is leergierig en ontwikkelt zich snel.
Door deze eigenschappen (energiek en aanhankelijk) zou GIZMA zeker heel geschikt zijn voor verdere training, zoals bijv. hondensport, zodat ze haar energie op een positieve manier kwijt kan.
Het enige waar het deze lieverd nu nog aan ontbreekt is een fijne, actieve en liefdevolle baas.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
GIZMA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op wil laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan ze niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
GIZMA neemt geen genoegen met het spreekwoordelijke "even een blokje om" maar heeft behoefte aan voldoende uitdaging, zoals bijv. lange wandelingen, in de toekomst mee naast de fiets rennen etc. zodat ze haar energie voldoende kan ventileren. GIZMA is zeker gebaat bij sportieve baasjes waar ze samen mee op pad mag gaan.

LET WEL:Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden GIZMA en haar broertje GIZMO, die ook meegekomen is op transport, waren twee verlaten pups van een Spaanse jager. Het nest bestond uit zes broers en zusjes en vier van hen hebben in Spanje gelukkig al een thuis gevonden. Voor GIZMA en GIZMO gaan wij nu een fijne plek zoeken als Nederlandse of Belgische huishond. Tot zij naar Nederland reisden verbleven ze bij een Spaans gastgezin.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG